Hoppa till innehåll

Kladdkaka med brynt smör

      Som den kladdkaksälskare jag är har jag gjort mången recept på kladdkaka och här kommer ytterligare ett – ett som jag tycker är rätt likt “vanlig”.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Kladdkaka med brynt smör - Baka Sockerfritt
 
 
 
Som den kladdkaksälskare jag är har jag gjort mången recept på kladdkaka och här kommer ytterligare ett – ett som jag tycker är rätt likt “vanlig” kladdkaka. Med det lilla kruxet att jag brynte smöret! Alltså brynt smör tycker jag har så underbart både kolaaktig smak och doft. Givetvis går det också att inte bryna smöret och bara smälta på vanligt vis.  
 
Kladdkakan blev kladdig som en kladdkaka ska vara och med kraftig chokladsmak som jag tycker är ett måste. Konsistensen hårdnar i kyla och blir som godast när den är rumstempererad eller ljumen. OCH i vanlig ordning tycker jag att en bit kladdkaka görs sig absolut bäst med en klick vispad grädde eller vaniljglass. LJUVLIGT!
 
 
Kladdkaka med brynt smör - Baka Sockerfritt
 
 

Kladdkaka med brynt smör – 8 bitar

2 ägg
125 gram smör
2 – 2 1/3 dl sockerersättning (Use Like Sugar)
1 ½ dl potatismjöl
4 msk kakao
½ dl kokosmjöl
2 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 gram. Bryn smör tills det bildas bruna prickar. Blanda alla torra ingredienser och rör ner ägg och brynt smör. Sätt en bit bakplåtspapper i botten av en 20-cm springform och smöra och mjöla botten och kanter. Fördela i smeten och grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter (konsistensen ska fortfarande vara kladdig när den tas ur).

 
 
Kladdkaka med brynt smör - Baka Sockerfritt
 
Kladdkaka med brynt smör - Baka Sockerfritt
 
Kladdkaka med brynt smör - Baka Sockerfritt
 
Kladdkaka med brynt smör - Baka Sockerfritt