Kladdkaka med cashewsmör
Denna kladdkaka är toppad med ett välsmakande cashewsmör. Cashewsmöret passar mycket bra tillsammans med kladdkakans chokladsmak! Självfallet går det att byta ut (eller utesulta) cashewsmöret,.. Läs mer

30 minuter
Kategorier: Kladdkaka, Low carb/LCHF
Portioner: 3 portioner
Ingredienser
- 20 gram smör
- 1 ägg
- 1 msk grädde/mjölk
- 2/3 dl mandelmjöl
- 15 gram finhackade cashewnötter salta
- 1 msk kokosmjöl
- 2-3 tsk kakao
- 2 ½ msk sötströ
- 1 krm vaniljpulver
Toppa med:
- 30 gram cashewsmör ev. jordnötsmör
- blanda ev. med ½ msk vispgrädde och extra sötning om önskas
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
- Blanda alla torra ingredienser med varandra och tillsätt ägget, grädden och det smälta smöret.
- Häll smeten i en smord och bröad springform (12 cm i diameter).
- Värm cashewsmöret en aning i micron. Blanda eventuellt ut med grädde om en lösare konsistens önskas. Fördela/ringla över cashewsmöret över chokladsmeten och rör gärna om med exempelvis ”handtaget” på en sked för att bilda ett mönster.
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!