Kladdkaka med cashewsmör
Denna kladdkaka är toppad med ett välsmakande cashewsmör. Cashewsmöret passar mycket bra tillsammans med kladdkakans chokladsmak! Självfallet går det att byta ut (eller utesulta) cashewsmöret,.. Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2013/05/SAM_3487.jpg)
30 minuter
Kategorier: Kladdkaka, Low carb/LCHF
Portioner: 3 portioner
Ingredienser
- 20 gram smör
- 1 ägg
- 1 msk grädde/mjölk
- 2/3 dl mandelmjöl
- 15 gram finhackade cashewnötter salta
- 1 msk kokosmjöl
- 2-3 tsk kakao
- 2 ½ msk sockerersättning
- 1 krm vaniljpulver
Toppa med:
- 30 gram cashewsmör ev. jordnötsmör
- blanda ev. med ½ msk vispgrädde och extra sötning om önskas
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
- Blanda alla torra ingredienser med varandra och tillsätt ägget, grädden och det smälta smöret.
- Häll smeten i en smord och bröad springform (12 cm i diameter).
- Värm cashewsmöret en aning i micron. Blanda eventuellt ut med grädde om en lösare konsistens önskas. Fördela/ringla över cashewsmöret över chokladsmeten och rör gärna om med exempelvis ”handtaget” på en sked för att bilda ett mönster.
- Grädda kakan mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!