Hoppa till innehåll
Open navigation

Kladdkaka med cashewsmör

Har man ett mumsigt egengjort nötsmör hemma, då är det ju givet att det måste användas och testas till massa av olika saker! Jag gjorde därför en kladdkaka som jag toppat med lite.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Har man ett mumsigt egengjort nötsmör hemma, då är det ju givet att det måste användas och testas till massa av olika saker! Jag gjorde därför en kladdkaka som jag toppat med lite cashewsmör. Cashewsmöret passar mycket bra tillsammans med kladdkakans chokladsmak. Självfallet går det att byta ut (eller utesulta) cashewsmöret, mot till exempel jordnötssmör eller annat nötsmör/crème (som nutella).

Iron man 3, som jag såg igår, får nog fyra sockerfria bakverk av fem möjliga av mig. Den var riktigt underhållande med ganska så roliga skämt (även om det kunde gå till överdrift ibland). Dessutom gillar jag actionfilmer. Ikväll vet jag att jag kommer få en mycket rolig kväll, för jag ska nämligen ut på middag med två andra par! Första anhalten blir på T.G.I. Friday´s på Kungsan. Mums (hoppas jag)!

Kladdkaka med cashewsmör - Baka Sockerfritt


Kladdkaka med cashewsmör

20 gram smör
1 ägg
1 msk grädde/mjölk
2/3 dl mandelmjöl
15 gram finhackade cashewnötter (salta)
1 msk kokosmjöl
2-3 tsk kakao
2 ½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver

Toppa med:
30 gram cashewsmör (ev. jordnötsmör)
blanda ev. med ½ msk vispgrädde och extra sötning om önskas

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser med varandra och tillsätt ägget, grädden och det smälta smöret. Fördela smeten i en smord och bröad springform (12 cm i diameter). Värm cashewsmöret en aning i micron. Blanda eventuellt ut med grädde om en lösare konsistens önskas. Fördela/ringla över cashewsmöret över chokladsmeten och rör gärna om med exempelvis ”handtaget” på en sked för att bilda ett mönster. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
 
 
Kladdkaka med cashewsmör - Baka Sockerfritt

 
 
Kladdkaka med cashewsmör - Baka Sockerfritt