Kladdkaka med jordgubbsfyllning
Choklad smakar bra tillsammans med jordgubbar, två smaker vilka är kombinerade i denna kladdkaka. Grunden är en hälsosam kladdkaka som toppats med en blandning av Läs mer

40 minuter
Kategorier: Kladdkaka, Low carb/LCHF
Servings: 3 portioner
Ingredients
Kladdkaka:
- 20 gram smör
- 1 ägg
- 1 ½ msk grädde
- ½ dl mandelmjöl
- 1 msk kokosmjöl
- 1 msk hasselnötsmjöl
- 1 msk riven kokos
- 1½-2 msk sockerersättning
- 1 msk kakao
- 1 krm vaniljpulver
Jordgubbsfyllning:
- 50 gram jordgubbar
- 40 gram ricotta/mascarpone
- ½ tsk sockerersättning
Instructions
- Kladdkaka, Sätt ugnen på 150 grader, smält smöret
- Blanda alla torra ingredienser med varandra.
- Smörj och bröa en 12-cm springform med exempelvis riven kokos, och häll i smeten
- Klicka över detta på den ogräddade kakan. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter, tills kakan börjar bli fast.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!