Hoppa till innehåll

Kladdkaka med jordgubbsfyllning

Jag tycker att choklad passar så bra med de flesta bär, och speciellt tillsammans med jordgubbar! Därför kombinerade jag dessa två goda smaker i en kladdkaka. Grunden är en hälsosam kladdkaka.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag tycker att choklad passar så bra med de flesta bär, och speciellt tillsammans med jordgubbar! Därför kombinerade jag dessa två goda smaker i en kladdkaka. Grunden är en hälsosam kladdkaka som jag toppat med en blandning av ricotta (eller mascarpone) och jordgubbar. Sedan serverade jag även kakan med en klick vispad grädde. Mums!
 
Idag blir det födelsedagfirande i form av en middag hemma hos mina föräldrar. Jag har visserligen inte bakat just denna jorgubbskladdkaka, men likväl en kladdkaka! Problemet är att den blev så torr så att det mer är en kaka utan kladd. Surt!
 
 
Kladdkaka med jordgubbsfyllning - Baka Sockerfritt
 
Kladdkaka med jordgubbsfyllning

Kladdkaka:
20 gram smör
1 ägg
1 ½ msk grädde
½ dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk hasselnötsmjöl
1 msk riven kokos
1½-2 msk sötströ
1 msk kakao
1 krm vaniljpulver

Jordgubbsfyllning:
50 gram jordgubbar
40 gram ricotta/mascarpone
½ tsk sötströ

Kladdkaka
Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser med varandra. Rör ner ägg, smör och mjölk. Smörj och bröa en 12-cm springform med exempelvis riven kokos, och häll i smeten.

Jordgubbsfyllning
Om jordgubbarna är frysta, tina dessa. Mosa jordgubbar tillsammans med ricotta och sötning. Klicka över detta på den ogräddade kakan. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter, tills kakan börjar bli fast.

Kladdkaka med jordgubbsfyllning - Baka Sockerfritt