Hoppa till innehåll

Kladdkaka med kokosfyllning

Jag ääälskar olika typer av kladdkakor och brownies. Det är så roligt att göra olika varianter av det, och lika roligt att äta upp dom. En kladdkaka med twist är denna variant med.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag ääälskar olika typer av kladdkakor och brownies. Det är så roligt att göra olika varianter av det, och lika roligt att äta upp dom. En kladdkaka med twist är denna variant med kokosfyllning. Det är alltså en härlig kokosmassa i mitten av kakan! Det blir på sitt viss lite lyxigare än den vanliga “klassiska” kladdkakan. Och kokos/bounty passar som vi alla vet utmärkt med choklad.
 
Själv föredrar jag att använda steviachoklad i min bakning, men det går såklart även att använda annan typ av choklad såsom “vanlig” 70 %-ig.
  
 
 
 
Kladdkaka med kokosfyllning - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Kladdkaka med kokosfyllning

Kladdkaka:
1 ägg
30 gram steviachoklad, mörk
20 gram smör
1 dl mandelmjöl
2 msk mjölk/grädde
1 ½ msk sötströ
1 msk kakao
1 krm vaniljpulver 

Kokosfyllning:
15 gram smör
⅔ dl riven kokos
½ dl vispgrädde
½ msk sötströ

Kladdkaka
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och choklad. Rör ner resterande ingredienser.

Kokosfyllning
Sjud smör, grädde och sötning i ca 25 minuter tills konsistensen tjocknar. Rör ner kokos. 

Fördela i hälften av kladdkakssmeten i en smord och ”mjölad” 12-cm springform. Fördela över kokosfyllningen. Bred över det sista av kladdkakssmeten. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter.

 
 
 
 

Kladdkaka med kokosfyllning - Baka Sockerfritt