Kladdkaka med kokosfyllning
Jag ääälskar olika typer av kladdkakor och brownies. Det är så roligt att göra olika varianter av det, och lika roligt att äta upp dom. En kladdkaka med twist är denna variant med.. Läs mer


Kladdkaka med kokosfyllning
Kladdkaka:
1 ägg
30 gram steviachoklad, mörk
20 gram smör
1 dl mandelmjöl
2 msk mjölk/grädde
1 ½ msk sötströ
1 msk kakao
1 krm vaniljpulver
Kokosfyllning:
15 gram smör
⅔ dl riven kokos
½ dl vispgrädde
½ msk sötströ
Kladdkaka
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och choklad. Rör ner resterande ingredienser.
Kokosfyllning
Sjud smör, grädde och sötning i ca 25 minuter tills konsistensen tjocknar. Rör ner kokos.
Fördela i hälften av kladdkakssmeten i en smord och ”mjölad” 12-cm springform. Fördela över kokosfyllningen. Bred över det sista av kladdkakssmeten. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter.
