Kladdkaka med kokosgömma
Här ser ni en fantastisk godbit, en ljuvlig kladdkaka med kokosgömma. Kladdkakssmeten innehåller bland annat smält choklad, vilket jag tycker förgyller de flesta bakverk. Efter att ha lagt ett.. Läs mer


Kladdkaka med kokosgömma
Kladdkaka:
1 ägg
30 gram steviachoklad, mörk
20 gram smör
1 dl mandelmjöl
2 msk mjölk/grädde
1 ½ msk sötströ
1 msk kakao
1 krm vaniljpulver
Kokosfyllning:
15 gram smör
⅔ dl riven kokos
½ dl vispgrädde
½ msk sötströ
Kladdkaka
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och choklad. Rör ner resterande ingredienser.
Kokosfyllning
Sjud smör, grädde och sötning i ca 25 minuter tills konsistensen tjocknar. Rör ner kokos.
Fördela i hälften av kladdkakssmeten i en smord och ”mjölad” 12-cm springform. Fördela över kokosfyllningen. Bred över det sista av kladdkakssmeten. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 minuter.


