Hoppa till innehåll

Kladdkaka med krämig kokos

En av mina favoritkladdkakor är just denna – kladdkaka med kokosgömma. Det blir som en kladdkaka med tvist då den har ett mittelager av en krämig kokosfyllning. Choklad och kokos är så.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

En av mina favoritkladdkakor är just denna – kladdkaka med kokosgömma. Det blir som en kladdkaka med tvist då den har ett mittelager av en krämig kokosfyllning. Choklad och kokos är så gott tillsammans! Kladdkakan innehåller bland annat smält choklad vilket bidrar till den härligt kladdiga konsistensen.

Jag rekommenderar att denna godbit äts ljummen då den stelnar i kyla, och för att jag tycker smakerna framträder bättre! Enligt mig behövs det inget tillbehör som grädde, men vill man ha detta så skadar det så klart inte!

 

Kladdkaka med krämig kokos - Baka Sockerfritt

 

Kladdkaka med krämig kokos

Kladdkaka:
1 ägg
30 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
20 gram smör
1 dl mandelmjöl
2 msk mjölk/grädde
1 ½ msk sötningsströ
1 msk kakao
1 krm vaniljpulver

Kokosfyllning:
15 gram smör
⅔ dl riven kokos
½ dl vispgrädde
½ msk sötningsströ


Kladdkaka

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och choklad. Rör ner resterande ingredienser.

Kokosfyllning
Sjud smör, grädde och sötning i ca 25 minuter tills konsistensen tjocknar. Rör ner kokos.

Fördela i hälften av kladdkakssmeten i en smord och ”mjölad” 12-cm springform. Fördela över kokosfyllningen. Bred över det sista av kladdkakssmeten. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.

 

 

Kladdkaka med krämig kokos - Baka Sockerfritt

Kladdkaka med krämig kokos - Baka Sockerfritt

Kladdkaka med krämig kokos - Baka Sockerfritt

Kladdkaka med krämig kokos - Baka Sockerfritt

Kladdkaka med krämig kokos - Baka Sockerfritt