Hoppa till innehåll
Open navigation

Kladdkaka med päron

Idag var första dagen på mitt nya jobb som finanscontroller. Jag är riktigt glad över att jag lyckats få denna tjänst (bara titeln låter ju grymt cool – tycker i varje fall jag)! Jag har.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Idag var första dagen på mitt nya jobb som finanscontroller. Jag är riktigt glad över att jag lyckats få denna tjänst (bara titeln låter ju grymt cool – tycker i varje fall jag)! Jag har fått en väldigt lugn start, med en mjuk introduktion, utan att ha kastats in i något. Jag behövde alltså inte bli förvirrad, eller få huvudvärk med tusen saker snurrande i huvudet, som annars är så lätt hänt med en dålig start! Dessutom är min närmsta kollega väldigt lik mig i sin perosnlighet, vilket jag tror är riktigt bra i jobbsammanhang. Det kan annars bli väldigt tufft med till exempel olika ambitionsnivåer, rutiner och prioriteringar.

Men nu till dagens recept som jag vill visa er! Idag blir det ännu ett chokladrecept, jag älskar ju choklad så mycket! (Minst något chokladigt äter jag varje dag, annars är inte dagen komplett). Faktiskt blir det en till kladdkaka, fast denna gång med vanligt sötströ. Dessutom har jag hottat upp den lite, genom att blanda med bitar av ett saftigt och gott päron i. Även lite grovhackad choklad fick följa med i smeten! Päron och choklad visade sig vara en riktig höjdare (vilket säkert många av er redan visste och kanske ätit i en sådan där after eight-päron-efterrätt, men jag har aldrig gillat mint så jag “missade” det)! 

 Kladdkaka med päron - Baka Sockerfritt


Kladdkaka med päron

20 gram smör
1 ägg
3 msk grädde eller mjölk
1 dl mandelmjöl
1 msk riven kokos
1 msk hassselnötsmjöl
2 ½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver
ca 10 gram grovhackad choklad
30 gram bitar av päron

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna, inklusive choklad. Rör ner ägg, smält smör och vätska. Skär ett moget päron (utan skal) i bitar tills du får 30 gram och blanda ner i smeten. Smörj en 12-cm springform och bröa med riven kokos, och fördela därefter ner smeten i denna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 – 20 minuter. Kakan ska såklart fortfarande vara lite kladdig! Låt svalna och servera med grädde.

 

Kladdkaka med päron - Baka Sockerfritt