Hoppa till innehåll
Open navigation

Kladdkaka med pistagenötter

Jag har alltid älskat kladdkakor, vilket jag ofta bakade när jag var yngre. Det var nog det bakverk jag bakade oftast, för det var ju så enkelt (jag kan fortfarande receptet i huvudet), och gick.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag har alltid älskat kladdkakor, vilket jag ofta bakade när jag var yngre. Det var nog det bakverk jag bakade oftast, för det var ju så enkelt (jag kan fortfarande receptet i huvudet), och gick så snabbt att göra! Då var det ju såklart inte sockerfritt som gällde, men det gör det nu! För visst är det lika lätt, och lika snabbgjort att göra en sockerfri variant av kladdkaka. Den här kladdkakan toppade jag med hackade pistagenötter, vilket blev både gott och vackert.
 
 
Kladdkaka med pistagenötter - Baka Sockerfritt
  

Kladdkaka med pistagenötter

20 gram smör
1 ägg
2 msk mjölk
1/2 dl mandelmjöl
1/2 dl hasselnötsmjöl (eller mandelmjöl)
1 msk kokosmjöl
2 msk sötströ
1 msk kakao
1 krm vaniljpulver

Toppa med:
15 -20 gram pistagenötter
1 tsk sötströ

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser och rör ner ägg, smör och mjölk (alternativt grädde). Fördela smeten i en smord och bröad 12-cm springform. Hacka pistagenötter och strö ovanpå smeten. Strö gärna över lite extra sötströ. Tryck ned nötterna en aning i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter.

 
Kladdkaka med pistagenötter - Baka Sockerfritt
 
Kladdkaka med pistagenötter - Baka Sockerfritt