Kladdkaka med xylitol (björksocker)
Xylitol (björksocker) är en naturlig sockeralkohol som är relativt likt socker i sin konsistens, smak och funktion och verkar även minska karies! Denna Läs mer

25 minuter
Kategorier: Kladdkaka, Low carb/LCHF
Servings: 2 - 3 portioner
Ingredienser
- 20 gram smör
- 1 ägg
- 2 msk vispgrädde
- ¾ dl mandelmjöl
- 2 tsk kokosmjöl
- 2 msk övrigt hasselnötsmjöl
- 2/3-1 msk kakao
- ca 1 ½ msk xylitol
- 1 ½ krm vaniljpulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
- Blanda alla torra ingredienser.
- Blanda i ägg, smöret och vispgrädden. Rör om tills allt blandat sig. Smaka av om smeten är lagom söt (byt eventuellt ut xylitolet mot 1 ½ - 2 msk sötströ)
- Häll smeten i en smörad och bröad springform på 12 centimeter. Grädda kladdkakan mitt i ugnen på 175 grader i ca 10-12 minuter (kladdkakan ska fortfarande vara lite kladdig)
- Kladdkakan serveras med fördel kall med en klick grädde eller glass!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!