Hoppa till innehåll

Kladdkaka med xylitol (björksocker)

Xylitol (björksocker) är en naturlig sockeralkohol som är relativt likt socker i sin konsistens, smak och funktion och verkar även minska karies! Denna Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
25 minuter
Inga röster än
Kategorier: Kladdkaka, Low carb/LCHF
Portioner: 2 - 3 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
  • Blanda alla torra ingredienser.
  • Blanda i ägg, smöret och vispgrädden. Rör om tills allt blandat sig. Smaka av om smeten är lagom söt (byt eventuellt ut xylitolet mot 1 ½ - 2 msk sötströ)
  • Häll smeten i en smörad och bröad springform på 12 centimeter. Grädda kladdkakan mitt i ugnen på 175 grader i ca 10-12 minuter (kladdkakan ska fortfarande vara lite kladdig)
  • Kladdkakan serveras med fördel kall med en klick grädde eller glass!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!