Kladdkaka, mejerifri
Kladdkaka utan mejeriprodukter! När kladdkakan är varm är den rejält kladdig men stelnar i kyla. Vill man är det alltså bara att värma upp den om den fått stå i kylskåp. Receptet.. Läs mer

Kladdkaka utan mejeriprodukter! När kladdkakan är varm är den rejält kladdig men stelnar i kyla. Vill man är det alltså bara att värma upp den om den fått stå i kylskåp. Receptet innehåller arrowrotpulver, vilket är som en lågkolhydratsvariant av potatispulver. Detta går att hitta vid kryddorna i en vanlig mataffär.
25 minuter
Portioner: 2 portioner
Ingredienser
- 1 ägg
- 60 gram mörk choklad
- utan tillsatt socker
- 2 msk kokosolja
- 1 ½ msk sötningsströ
- ½ msk arrowrotpulver
- 1 krm vaniljpulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält bitar av choklad tillsammans med kokosolja försiktigt.
- Rör noga ner resterande ingredienser.
- Fördela smeten i en smord och ”mjölad” 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Konsistensen ska vara kladdig i mitten. Låt stå till sig under minst en timme.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!