Hoppa till innehåll

Kladdkaka, mejerifri

Kladdkaka utan mejeriprodukter! När kladdkakan är varm är den rejält kladdig men stelnar i kyla. Vill man är det alltså bara att värma upp den om den fått stå i kylskåp. Receptet.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Kladdkaka utan mejeriprodukter! När kladdkakan är varm är den rejält kladdig men stelnar i kyla. Vill man är det alltså bara att värma upp den om den fått stå i kylskåp. Receptet innehåller arrowrotpulver, vilket är som en lågkolhydratsvariant av potatispulver. Detta går att hitta vid kryddorna i en vanlig mataffär.

25 minuter
Inga röster än
Kategorier: Kladdkaka, Low carb/LCHF, Mejerifritt, Nötfritt
Portioner: 2 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Smält bitar av choklad tillsammans med kokosolja försiktigt.
  • Rör noga ner resterande ingredienser.
  • Fördela smeten i en smord och ”mjölad” 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Konsistensen ska vara kladdig i mitten. Låt stå till sig under minst en timme.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!