Hoppa till innehåll
Open navigation

Kladdkaka på jordnötsbotten

Igår hade jag en relativt fullspäckad dag med träning, lunchande med en favoritvän och hämtande av mina systerssöner på dagis. Detta följdes av ett par timmars studerande och.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Igår hade jag en relativt fullspäckad dag med träning, lunchande med en favoritvän och hämtande av mina systerssöner på dagis. Detta följdes av ett par timmars studerande och även städande, bakande och faktiskt lite textredigering för min eventuella framtida bakningsbok/magasin.
 
Idag började jag dagen tidigt (tidigt för mig i varje fall) med att vara på plats i skolan redan vid nio. Det hanns dock bara med ett kort pluggpass, vilket inte gör något för mig! Nu sitter jag kvar en stund i skolan, för att vänta till klockan slår lunch då jag ska möta upp mina föräldrar. Vad ska ni göra ikväll, på Valborg? Jag tycker inte Valborg är sådär jätteviktigt att fira, så därför bestämde jag och Artur för att gå på bio! Det ser jag fram emot (jag är en ritkig bioälskare!)! Filmen bli “Warm bodies”.
 
Så här på tisdagsfördmiddagen tänkte jag lägga upp ett mycket smarrigt recept (eller nåja, bakverket är smarrigt) av en kladdkaka! Men det är inte vilken kladdkaka som helst, utan en som har fördelats över en botten av jordnötter! Jag använder salta jordnötter, som passar bra ihop med den söta chokladsmaken. Detta är något som passar bra att baka om ni har halvdag idag eller är lediga imorgon!
 
 
Kladdkaka på jordnötsbotten - Baka Sockerfritt

 

Kladdkaka på jordnötsbotten

Jordnötsbotten:
15 gram rumsvarmt smör
20 gram salta jordnötter
1 msk mandelmjöl
1 msk riven kokos
½ msk hasselnötsmjöl
½ msk sötströ
½ krm vaniljpulver

Kladdkakefyllning:
20 gram smör
1 ägg
1 msk vispgrädde
2/3 dl mandelmjöl
1 msk riven kokos
2 tsk kokosmjöl
ca 2 msk sötströ
2- 2½ tsk kakao
1 krm vaniljpulver

 

Jordnötsbotten
Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka jordnötterna och blanda med resterande torra ingredienser. Blanda till sist ner det rumsvarma smöret. Smöra och bröa kanterna av en 12-cm springform och tryck ut degen i botten av den.

Kladdkakefyllning
Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser med varandra. Tillsätt ägg, smör och grädde. Fördela smeten över jordnötsbottnen. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

 
 
Kladdkaka på jordnötsbotten - Baka Sockerfritt
 
Kladdkaka på jordnötsbotten - Baka Sockerfritt