Hoppa till innehåll

Kladdkaka utan mejerier

    Kladdkakor – jag kan inte få nog! Är du precis som jag (vem är inte det, haha)? I så fall måste jag bara tipsa om min härligt kladdiga kladdkaka som dessutom är mejerifri!.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Kladdkaka utan mejerier - Baka Sockerfritt

 

 

Kladdkakor – jag kan inte få nog! Är du precis som jag (vem är inte det, haha)? I så fall måste jag bara tipsa om min härligt kladdiga kladdkaka som dessutom är mejerifri! Perfekt om man är laktosintolerant eller känslig mot mjölk. Eller typ bara är sugen på något gott och chokladigt. Och det är man väl mest hela tiden.

Konsistensen på kladdkakan stelnar i kyla, så om den fått kallna/stå i kylskåp går det såklart fint att värma upp den en kort stund för att få dn kladdig igen. Receptet innehåller arrowrotpulver, vilket är som en lågkolhydratsvariant av potatispulver. Detta går att hitta vid kryddorna i livsmedelsaffärer.

Här hemma så är det lite kaosigt. Nu är det andra dagen som jag har vår stora pojke hemma som är sjuk och har feber. Det är tuffa dagar både för att det är mycket att göra, men också för att det skär så hemskt i hjärtat att se sitt lilla barn sjukt! Imorgon blir en jobbdag för mig, då Artur är förldraledig. Skönt för mig!

 

Kladdkaka utan mejerier - Baka Sockerfritt

 

 

Kladdkaka utan mejerier

1 ägg
60 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
2 msk kokosolja
1 ½ msk sockerersättning
½ msk arrowrotpulver
1 krm vaniljpulver


Sätt ugnen på 175 grader. Smält bitar av choklad tillsammans med kokosolja försiktigt. Rör noga ner resterande ingredienser. Fördela smeten i en smord och ”mjölad” 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Konsistensen ska vara kladdig i mitten. Låt stå till sig under minst en timme.

  

 

Kladdkaka utan mejerier - Baka Sockerfritt