Hoppa till innehåll

Kladdkaka utan tillsatt socker

Jag tror mig veta att det finns många kladdkaksälskare där ute. För det kan omöjligt bara vara jag! Detta recept på kladdkaka är utan mjöl, och blir härligt kladdig. Konsistensen blir mycket.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag tror mig veta att det finns många kladdkaksälskare där ute. För det kan omöjligt bara vara jag! Detta recept på kladdkaka är utan mjöl, och blir härligt kladdig. Konsistensen blir mycket hårdare i kylan, tänk på det! Om den blir för kladdig är det därmed en bra idé att låta den kallna riktigt ordenligt, och om man vill ha den kladdig ska man alltså göra motsatsen (värma upp den en kortis om den fått kallna, eller helt enkelt servera när den fortafrande är ljumen). På bilderna nedan är den relativt nybakad, men har fåttt vila ett par timmar efter gräddning. 
 
Jag tycker smaken lätt kan bli för bitter om ingen sötning alls tillsätts, och därför häller jag i ca 1 msk sötning (typ sötströ/sukrin gold). Jag serverar även min bit med vispad grädde!
 
 
 
 
Kladdkaka utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Glutenfri kladdkaka utan tillsatt socker

60 gram steviachoklad, mörk
40 gram smör
½ dl vispgrädde
1 ägg
1 krm vaniljpulver
ev. upp till 1 msk kakao (beroende på smak)
ev. extra sötning

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör tillsammans med choklad försiktigt. Rör noga ner ägg, grädde, vanilj och eventuellt kakao. Fördela smeten i en smord och mjölad 12-cm springform. Strö på grovhackade valnötter och lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen i ca 14 minuter. Konsistensen ska vara kladdig i mitten. Låt stå till sig under minst en timme.

 
 
 
 
Kladdkaka utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
Kladdkaka utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt

 
Kladdkaka utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt