Hoppa till innehåll
Open navigation

Kladdkaksmuffins plus tips!

        Jag var så sugen på mina ljuvliga kladdkaksmuffins att jag genast svängde ihop ett gäng! Jag rekommenderara att äta dom lite ljumna för då är de sådär perfekt.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Kladdkaksmuffins plus tips! - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Jag var så sugen på mina ljuvliga kladdkaksmuffins att jag genast svängde ihop ett gäng! Jag rekommenderara att äta dom lite ljumna för då är de sådär perfekt kletiga inuti – och samtidigt med en lite hårdare skorpa. Jag skulle kunna äta hur många som helst om det inte vore att jag blev rätt mätt efter en! 
 
Eftersom det är sommaritder och med massa roliga tillfällen för att fira så serverade jag mina kladdkaksmuffins med en klick grädde och bär ovanpå! Hur fint? Själva muffinsen är bakade utan mejeriprodukter – så om du vill ha en helt mejerifritt alternativ så är det såklart bara att använda en sådan variant av grädde (exemelvis kokosgrädde eller annan vegansk grädde!). Vad sägs om denna kladdmuffinsbakelse till midsommar?
 
 
Kladdkaksmuffins plus tips! - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Kladdkaksmuffins – 8 stycken

2 ägg
100 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandel- eller nötsmör
4 msk kokosolja
4 msk sockerersättning
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält choklad och kokosolja. Blanda noga ut mandel- eller nötsmör. Rör ner övriga ingredienser. Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.

För söta kladdkaksmuffinsbaklser (världens längsta ord?) toppa med grädde, bär och chokladbitar!

 
 
 
Kladdkaksmuffins plus tips! - Baka Sockerfritt
 
Kladdkaksmuffins plus tips! - Baka Sockerfritt
 
Kladdkaksmuffins plus tips! - Baka Sockerfritt
 
Kladdkaksmuffins plus tips! - Baka Sockerfritt