Hoppa till innehåll

Kladdkaksmuffins, utan tillsatt socker

      Idag är det muffinsdagen och jag kommer här med ett muffinstips dagen till ära (förutom muffinsinlägget jag visade er tidigare). Dessa kladdkaksmuffins har blivit ett av.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Kladdkaksmuffins, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 
Idag är det muffinsdagen och jag kommer här med ett muffinstips dagen till ära (förutom muffinsinlägget jag visade er tidigare). Dessa kladdkaksmuffins har blivit ett av mina bästa muffinsrecept, vilka jag har gjort måna gånger. Jag har även gjort dom som supersöta små bakelser genom att toppa med grädde och bär!
 
Kladdkaksmuffinsen är gjorda utan mejeriprodukter och den härliga “kladdklets”konsistensen kommer från mandelsmöret och den smälta chokladen jag har i. Bra att tänka på dock är att konsistensen på muffinsarna stelnar i kyla – så servera de gärna ljumna (värm en kort stund om de varit i kylskåp)!

 
Kladdkaksmuffins, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 

Hälsosamma kladdkaksmuffins – 10 stycken

2 ägg
100 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandel- eller nötsmör
4 msk kokosolja
4 msk sockerersättning
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält choklad och kokosolja. Blanda noga ut mandel- eller nötsmör. Rör ner övriga ingredienser. Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.

 

Kladdkaksmuffins, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt