Hoppa till innehåll

Kladdkaksmuffins

Om jag säger kladdkaksmuffins, vad säger ni då? Förhoppningsvis “mums, jag vill ha receptet”! Om så är fallet är detta inlägg för er. Och receptet ser ni såklart nedan. Dessa.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Om jag säger kladdkaksmuffins, vad säger ni då? Förhoppningsvis “mums, jag vill ha receptet”! Om så är fallet är detta inlägg för er. Och receptet ser ni såklart nedan.

Dessa kladdkaksmuffins är, förutom att vara glutenfria och utan tillsatt socker, även mejerifria. Istället innehåller de kokosolja, mandel/nötsmör (jag körde själv med lite mandelsmör och jordnötssmör) och smält choklad vilket bidrar till den kladdiga konsistensen. Tänk på att konsistensen stelnar i kyla – så servera de gärna ljumna (värm en kort stund om de varit i kylskåp)!

Jag blev så nöjd med dessa godbitar! Detta kallar jag en bra start på veckan 🙂

 

Kladdkaksmuffins - Baka Sockerfritt

 

 

Kladdkaksmuffins, mejerifria – 10 stycken

2 ägg
100 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandel- eller nötsmör
4 msk kokosolja
4 msk sötningsströ
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
½ tsk vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält choklad och kokosolja. Blanda noga ut mandel- eller nötsmör. Rör ner övriga ingredienser. Fördela smeten i muffinsformar och grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.

 

 

Kladdkaksmuffins - Baka Sockerfritt

Kladdkaksmuffins - Baka Sockerfritt

Kladdkaksmuffins - Baka Sockerfritt

Kladdkaksmuffins - Baka Sockerfritt

Kladdkaksmuffins - Baka Sockerfritt