Hoppa till innehåll

Knäckig rabarberpaj

        Jag börjar se bakverk med rabarber överallt på sociala medier! Och även om jag inte har hunnit baka med denna häriga ingrediens än (liksom Coronatider och snoriga.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Knäckig rabarberpaj - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Jag börjar se bakverk med rabarber överallt på sociala medier! Och även om jag inte har hunnit baka med denna häriga ingrediens än (liksom Coronatider och snoriga barn på det ger inte mycket arbetsutrymme), så har jag givetvis en hel del av dessa härliga och fräscha typer av recept i akrivet sedan tidigare!
 
Ett av dessa recept, som också är ett av mina rabarberfavoriter, är min knäckiga rabarberpaj som jag gjorde förra året tillsammans med N!CK’S. Så gott med det där söta kolaaktiga och knäckiga mot den syrliga och fräscha rabarbern. Pajen passar att äta som den är eller med en klick grädde eller glass utan tillsatt socker. Mums!
 
 

Knäckig rabarberpaj - Baka Sockerfritt
 
 

Knäckig rabarberpaj, utan tillsatt socker – 6 portioner

500 gram rabarber
125 gram smör
2 ½ dl havregryn
1 ½ dl mandelmjöl
1 dl + 1 msk sockerersättning
1 dl riven kokos
3/4 dl fibersirap honey
½ dl vispgrädde
1 msk potatismjöl
2 krm vaniljpulver


Sätt ugnen på 165 grader. Skala och skär rabarbern i ca 2 cm tjocka bitar och blanda med 1 msk potatismjöl och 1 msk sockerersättning och fördela i botten på en ca 24 cm pajform (eller liknande). Blanda alla torra ingredienser. Koka upp smör, grädde och fibersirap. Rör ner de torra ingredienserna och fördela över rabarbern. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter tills pajen får en fin färg.

 
 
Knäckig rabarberpaj - Baka Sockerfritt