Knäckig rabarberpaj
Jag börjar se bakverk med rabarber överallt på sociala medier! Och även om jag inte har hunnit baka med denna häriga ingrediens än (liksom Coronatider och snoriga.. Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0684_5eaf046e2a6b22a8b3f7cb69.jpg)
![Knäckig rabarberpaj - Baka Sockerfritt Knäckig rabarberpaj - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0684_5eaf046e2a6b22a8b3f7cb69.jpg)
![Knäckig rabarberpaj - Baka Sockerfritt Knäckig rabarberpaj - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0677_5eaf0493e087c3250d997fd6.jpg)
Knäckig rabarberpaj, utan tillsatt socker – 6 portioner
500 gram rabarber
125 gram smör
2 ½ dl havregryn
1 ½ dl mandelmjöl
1 dl + 1 msk sockerersättning
1 dl riven kokos
3/4 dl fibersirap honey
½ dl vispgrädde
1 msk potatismjöl
2 krm vaniljpulver
Sätt ugnen på 165 grader. Skala och skär rabarbern i ca 2 cm tjocka bitar och blanda med 1 msk potatismjöl och 1 msk sockerersättning och fördela i botten på en ca 24 cm pajform (eller liknande). Blanda alla torra ingredienser. Koka upp smör, grädde och fibersirap. Rör ner de torra ingredienserna och fördela över rabarbern. Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter tills pajen får en fin färg.
![Knäckig rabarberpaj - Baka Sockerfritt Knäckig rabarberpaj - Baka Sockerfritt](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2023/11/dsc_0634_5eaf04f92a6b22a8d90cc7b9.jpg)