Hoppa till innehåll

Knapriga flarn utan tillsatt socker

En favorit i repris – supergoda, knapriga havreflarn med en släng av kokos i! Kommer ni ihåg muslin “Start”? Den där rätt onyttiga full med socker, men som ändå var hur.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

En favorit i repris – supergoda, knapriga havreflarn med en släng av kokos i! Kommer ni ihåg muslin “Start”? Den där rätt onyttiga full med socker, men som ändå var hur smarrig som helst? Dessa havreflarn tycker jag påminner “Start” i smaken! 

Det som får flarnen knapriga är fibersirapen. Den produkten är banne mig ett måste i varje kök, om man bakar utan tillsatt socker. Och detta kan jag lova att jag inte säger enbart för att jag samarbetar med Sukrin, utanför att jag genuint älskar denna produkt. 

Det går även bra att använda fibersirap gold, men eftersom detta är sötare än fibersirap clear, rekommenderar jag att minska på mängden sukrin gold (och eftersom en torr ingrediens försvinner i sin tur öka något på antingen riven kokos eller havre). Kom ihåg att havregryn naturligt är glutenfritt, men för den som är extra känslig välj glutenfria havregryn som är “extra” säkra (inte har varit i närheten av gluten).
 
 
 

Knapriga flarn utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 

Havreflarn utan tillsatt socker – 8 stycken

35 gram havregryn
35 gram smör
25 gram FiberSirap Clear
15 gram sukrin gold
15 gram riven kokos

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg alla ingredienser i en kastrull och värm tills smöret smält. Forma havreflarn på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter tills flarnen har tagit färg i kanterna. Låt kallna helt och förvara i kylskåp. När flarnen är varma är de mjuka, så förvara de i kylskåp så får de den knapriga konsistensen.

 
 

Knapriga flarn utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt