Hoppa till innehåll

Knapriga kakor med cashewnötter

Det har blivit så att jag någon gång per vecka bakar småkakor med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Det har blivit så att jag någon gång per vecka bakar småkakor med fibersirap. Det är perfekt för att få “crunchiga” och sammanhängande kakor (vilket ibland är svårt när man bakar utan gluten och tillsatt socker). Denna gång gjorde jag en liknande variant av Cashewkakor med kokos som jag visade er här om dagen, men med fibersirap gold. Dessutom smaksatte jag kakdegen med lite kanel och använde kokosolja istället för smör. De är alltså mejerifria och veganska – förstås beroende på vilken choklad du använder dig av. När jag bakar småkakor utan fibersirap använder jag gärna smör, för det gör att kakorna håller ihop.
 
 
 
 
Knapriga kakor med cashewnötter - Baka Sockerfritt
 
 
 

Knapriga kakor med cashewnötter – 4 kakor

40 gram cashewnötter, salta och rostade
2 msk riven kokos
1 ½ msk fibersirap gold
1 msk mandelmjöl
1 msk kokosolja
1 krm kanel
ev. några rutor grovhackad steviachoklad

Sätt ugnen på 150 grader. Mixa cashewnötter till en mjölliknande konsistenns. Blanda detta med resterande ingredienser till en deg. Tillsätt eventuellt grovhackad choklad. Forma 1-cm tjocka kakor utav detta på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna helt.

 
 
 
Knapriga kakor med cashewnötter - Baka Sockerfritt
 
Knapriga kakor med cashewnötter - Baka Sockerfritt
 
Knapriga kakor med cashewnötter - Baka Sockerfritt