Hoppa till innehåll

Kokos&banan- chokladbollar

Det är så skönt att hinna baka igen, för fast det kanske inte märks för er, så har jag tidigare veckor haft mycket att göra och inte hunnit baka fullt lika mycket som jag velat! Men nu är.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Det är så skönt att hinna baka igen, för fast det kanske inte märks för er, så har jag tidigare veckor haft mycket att göra och inte hunnit baka fullt lika mycket som jag velat! Men nu är jag på gång igen, och kan baka något nytt och spännande varje dag! Förutom att baka har jag även hunnit leta fram intressanta jobbannonser, och förhoppningsvis kommer detta jobbsökande leda till något spännande! Annars blir det nog mer studier för mig i höst. Då har jag faktiskt sökt kurser om hälsa! Något jag däremot inte “hunnit” med, var att sy de där enkla stygnen i några trasiga plagg, som jag igår sa att jag skulle göra. Av någon anledning blir det aldrig av!
 
Något som är riktigt enkelt att baka och som inte tar mycket tid alls är såklart chokladbollar! Denna gång mosade jag i ½ banan! De innehåller även en hel del riven kokos, vilket jag tycker om. Kom ihåg att använda ekologisk riven kokos, som (av vad jag har märkt) innehåller mycket mindre kolhydrater än icke ekologisk. Plus alla andra fördelar ekologiska varor för med sig såklart!
 
 
Kokos&banan- chokladbollar - Baka Sockerfritt
 

Kokos&banan- chokladbollar

½ mogen banan (ca 60 gram)
1 msk kakao
2 msk mandelmjöl
2 ½ msk hasselnötsmjöl
ca 1 dl riven kokos
ca 1 msk sötströ beroende på smak
½ krm vaniljpulver

Riven kokos eller kakao att rulla i

Mosa en mogen banan. Blanda bananen med kakao, mandel- och hasselnötmjöl, riven kokos, sötning och vaniljpulver. Gör bollar av smeten och rulla i kokos eller kakao. Förvara i kyl.
 

Kokos&banan- chokladbollar - Baka Sockerfritt