Hoppa till innehåll
Open navigation

Kokos- och mandelbollar

Idag blir det en relativt sen dag, då jag kommer hem först halv nio. Det beror dock på att jag ska köra ett skivstångpass efter jobbet, så det känns inte på något sätt jobbigt! Istället.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Idag blir det en relativt sen dag, då jag kommer hem först halv nio. Det beror dock på att jag ska köra ett skivstångpass efter jobbet, så det känns inte på något sätt jobbigt! Istället tycker jag det kan vara skönt med ett riktigt avbrott (även om jag älskar bloggen till döddagar, så vill jag lova att den tar tid). Dessutom tycker jag det är härligt att träna och träningen ger mig en riktig energiboost. Jag förstår inte hur jag skulle kunna klara mig utan den! Igår var jag och joggade en sväng. Jag har börjat tycka det är helt okej att börja springa ute, vilket gör mig glad! Förut hatade jag att springa, speciellt för att det var så otroligt tråkigt. Men nu har jag löst det någorlunda genom att lyssna på pratradio (radio 1 i mitt hjärta). Musik går inte konstigt nog, jag blir fortfarande uttråkad! Att kunna träna hemma istället för på schemalagd tider på en träningslokal är lite av en frihet. Slippa matcha och anpassa alla tider hela tiden! Men det är i och för sig inget som slår ett bra steppass.
 
Nåja, nu till ett chokladbollsrecept som jag vill dela med mig av! Eller snarare kokosbollar om man ska vara petnoga. Det är inte ofta jag har mandelmjöl som bas i mina chokladbollar, vilket jag tyckte var på tiden att jag hade. Och kokosbollar är ju inte kokokosbollar utan kokos. Nedan ser ni det smarriga resultatet! Perfekt om man vill ha något litet, eller kanske något enkelt att äta på till exempel en picknick! 
 
 
Kokos- och mandelbollar - Baka Sockerfritt
 

Kokos- och mandelbollar – 12 stycken

40 gram smör
1 ½ dl mandelmjöl
1 dl riven kokos
2 tsk kokosmjöl
2 msk pofiber
2 tsk kakao
4 msk sötströ
3-4 msk grädde/mjölk
½ tsk vaniljpulver
2 krm snabbkaffepulver

Värm en skvätt av grädden/mjölken tillsammans med kaffet i micron (eller dylikt). Blanda de torra ingredienserna, tillsätt smör, vätska och ”kaffevätskan” efter smak. Vispa med en elvisp någon minut tills allt blandats. Rulla degen till bollar och rulla i riven kokos.

 
Kokos- och mandelbollar - Baka Sockerfritt