Hoppa till innehåll
Open navigation

Kokosbar

Får jag fresta med en till hälsosam bar? Denna har fokus på kokos och är sötad med fibersirap gold. Jag tycker kokos är så gott i bakverk och barer! Håller ni med? Eftersom jag är en chokladgalning tryckte jag även i lite steviachoklad i baren. Detta bör göras när baren svalnat något, annars liksom ”stöter” den bort chokladen.…

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Får jag fresta med en till hälsosam bar? Denna har fokus på kokos och är sötad med fibersirap gold. Jag tycker kokos är så gott i bakverk och barer! Håller ni med? Eftersom jag är en chokladgalning tryckte jag även i lite steviachoklad i baren. Detta bör göras när baren svalnat något, annars liksom ”stöter” den bort chokladen.

Om ni gillar denna bar föreslår jag att ni kikar in Chokladbar med mandel och Hemmagjord questbar med choklad och kokos.

 
Kokosbar 7
 
 
Kokosbar – 1 bar

2 msk fibersirap gold
2 ½ – 3 msk riven kokos
2 ½ – 3 msk mandelmjöl
1 krm vaniljpulver
några bitar grovhackad choklad

Lägg sirapen i en kastrull och låt koka upp. Ta bort från plattan. Rör ner kokos, mandelmjöl och vaniljpulver. Rör till en deg och forma en bar utav detta på en plan yta med bakplåtspapper. Om önskas grovhackas ett par rutor choklad och trycks in i baren. Förvara i kylen.

 
Kokosbar 9
 
Kokosbar 11