Kokosfyllda chokladbitar
Hej alla glada! Om du, precis som jag, älskar goda godisar – typ bounty – kan jag tipsa om att kokosfyllda chokladbitar är väldigt, väldigt goda. Speciellt.. Läs mer


Hej alla glada! Om du, precis som jag, älskar goda godisar – typ bounty – kan jag tipsa om att kokosfyllda chokladbitar är väldigt, väldigt goda. Speciellt om man gillar kokos såklart! Påminner om bounty, men 100 gånger godare tycker jag (har dessutom svårt för den där konstgjorda/gamla smaken många chokladgodisar har).
Kokosen gör sig jättebra i en krämig kokosmassa som består av riven kokos, grädde och fibersirap gold/fibersirap honey. Du måste testa!

Bountyfyllda chokladbitar – 8 till 10 bitar
150 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 1/3 dl riven kokos
3/4 dl vispgrädde
1 msk fibersirap gold
1 msk kokosolja/smör
1 tsk sockerersättning
Sjud grädde och fibersirap i cirka tio minuter. Rör ner riven kokos och 1 tsk sockerersättning. Smält choklad tillsammans med olja/smör. Söta gärna om så önskas. Häll chokladen i en bakplåtspappersklädd liten form (ex brödform av mindre storlek). Fördela kokosmassan i en rad av mitten av chokladen. Låt stelna och skär i bitar. Förvaras i kylskåp.

