Kokoskaka med jordgubbar
En god kaka med både jordgubbar och med mycket kokos! På ett tjockt "sockerkaksaktigt" lager, med mild smak av mazarin, ligger skivade färska jordgubbar. Allt är toppat med ett mumsigt.. Läs mer

En god kaka med både jordgubbar och med mycket kokos! På ett tjockt "sockerkaksaktigt" lager, med mild smak av mazarin, ligger skivade färska jordgubbar. Allt är toppat med ett mumsigt kokostäcke!
40 minuter
Portioner: 3 portioner
Ingredienser
Kaka:
- 25 gram smör
- 1 ägg
- 1 ½ msk mjölk/grädde
- 1 dl mandelmjöl
- 1 msk kokosmjöl
- 2 msk riven kokos
- 1 ½ msk sötströ
- 1 krm vaniljpulver
- ½ tsk bakpulver
- 1 droppe bittermandelarom
- Ca 3 jordgubbar
Kokostäcke:
- 10 gram smör
- ½ dl vispgrädde
- ½ dl riven kokos
- ½ msk sötströ
- ½ krm vaniljpulver
Instruktioner
- Kokostäcke:, Sätt ugnen på 175 grader. Börja med kokostäcket.
- Lägg smör och grädde i en kastrull. Sjud under omrörning i ca 10-15 minuter tills det tjocknar.
- Tillsätt därefter riven kokos, vanilj och sötning efter smak
- Kaka:, Smält smöret.
- Blanda de torra ingredienserna med varandra. Rör ner arom, smör, ägg och mjölk/grädde.
- Fördela smeten i en smord och bröad 12-cm springform.
- Skiva jordgubbar och lägg på smeten.
- Grädda kakan först mitt i ugnen i ca 5 minuter. Klicka/bred kokostäcket på kakan och fortsätt att grädda i ca 12 minuter till.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!