Kokoskaka med jordgubbar
En god kaka med både jordgubbar och med mycket kokos! På ett tjockt "sockerkaksaktigt" lager, med mild smak av mazarin, ligger skivade färska jordgubbar. Allt är toppat med ett mumsigt.. Läs mer

40 minuter
Kategorier: Low carb/LCHF
Servings: 3 portioner
Ingredienser
Kaka:
- 25 gram smör
- 1 ägg
- 1 ½ msk mjölk/grädde
- 1 dl mandelmjöl
- 1 msk kokosmjöl
- 2 msk riven kokos
- 1 ½ msk sockerersättning
- 1 krm vaniljpulver
- ½ tsk bakpulver
- 1 droppe bittermandelarom
- Ca 3 jordgubbar
Kokostäcke:
- 10 gram smör
- ½ dl vispgrädde
- ½ dl riven kokos
- ½ msk sockerersättning
- ½ krm vaniljpulver
Instruktioner
- Kokostäcke:, Sätt ugnen på 175 grader. Börja med kokostäcket.
- Tillsätt därefter riven kokos, vanilj och sötning efter smak
- Kaka:, Smält smöret.
- Fördela smeten i en smord och bröad 12-cm springform.
- Skiva jordgubbar och lägg på smeten.
- Grädda kakan först mitt i ugnen i ca 5 minuter. Klicka/bred kokostäcket på kakan och fortsätt att grädda i ca 12 minuter till.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!