Hoppa till innehåll

Kokoskaka med jordgubbar

Arbetsmåndagen har fortsatt i ett lugnt tempo, även om det var lite mer att göra idag än tidigare dagar förra veckan. Helgen har varit både varm och skön! Jag har träffat.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Arbetsmåndagen har fortsatt i ett lugnt tempo, även om det var lite mer att göra idag än tidigare dagar förra veckan. Helgen har varit både varm och skön! Jag har träffat föräldrar och syrrans familj och fikat och badat med dom, varit på ett kort volontärmöte, tränat, bloggat och såklart bakat. Det har varit en ganska lugn helg alltså!

Vad har jag bakat då, kanske ni undrar. Jo, en somrig kokoskaka med jordgubbar! Den här kakan blev jag minst sagt supernöjd med! På ett tjockt “sockerkaksaktigt” lager, med mild smak av mazarin, har jag skivat färska jordgubbar. Detta är toppat med ett mumsigt kokostäcke! Det blev en mycket bra kombo kan jag lova!

 

Kokoskaka med jordgubbar - Baka Sockerfritt
 
 
Kokoskaka med jordgubbar

Kaka:
25 gram smör
1 ägg
1 ½ msk mjölk/grädde
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
2 msk riven kokos
1 ½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver
½ tsk bakpulver
1 droppe bittermandelarom

Ca 3 jordgubbar

Kokostäcke:
10 gram smör
½ dl vispgrädde
½ dl riven kokos
½ msk sötströ
½ krm vaniljpulver

 

Kokostäcke
Sätt ugnen på 175 grader. Börja med kokostäcket. Lägg smör och grädde i en kastrull. Sjud under omrörning i ca 10-15 minuter tills det tjocknar. Tillsätt därefter riven kokos, vanilj och sötning efter smak.

Kaka
Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna med varandra. Rör ner arom, smör, ägg och mjölk/grädde. Fördela smeten i en smord och bröad 12-cm springform. Skiva jordgubbar och lägg på smeten. Grädda kakan först mitt i ugnen i ca 5 minuter. Klicka/bred kokostäcket på kakan och fortsätt att grädda i ca 12 minuter till.

 
 Kokoskaka med jordgubbar - Baka Sockerfritt