Hoppa till innehåll

Kokostoppar med kardemumma (utan tillsatt socker)

      Jag tycker mycket om kokostoppar och så här under hösten smaksätter jag gärna mina med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Kokostoppar med kardemumma (utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt
 
 
 
Jag tycker mycket om kokostoppar och så här under hösten smaksätter jag gärna mina med kardemumma! Passar riktigt bra och blir en perfekt höstfika. Dessa blir dessutom härligt saftiga enligt min mening, och vad mer är så lyxar jag till det hela genom att doppa kokostopparnas botten i smält choklad. Givetvis går det bra att använda en annan (gärna höstig) krydda som exempelvis kanel (men mängden krydda får justeras)!
 
 

Kokostoppar med kardemumma (utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt
 

Kardemummatoppar – 8 stycken

1 ägg
20 gram smör
2 ½ dl riven kokos
2 msk grädde
1 msk fibersirap neutral/clear
½ – 1 msk sockerersättning
1 ½ krm kardemumma, malen

50 gram choklad, utan tillsatt socker

Sätt ugnen på 150 grader. Koka upp smör, fibersirap och grädde och låt sjuda under fem minuter. Vispa upp ägget något. Mixas kokos till en mer finmalen konstisens med en mixer under några sekunder. Blanda alla ingredienser med varandra. Forma toppar av massan på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 18-20 minuter, eller tills kokostopparna är fasta och börjar ta färg. Se noga till att de inte bränns (och lägg i så fall över en bit folie). Låt svalna.

Smält choklad försiktigt, tillsätt eventuellt lite olja för att få den mer lätthanterlig. Doppa botten av varje kokostopp och låt stelna på bakplåtspapper.

 

Kokostoppar med kardemumma (utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt