Hoppa till innehåll

Kokostoppar med kardemumma (utan tillsatt socker)

        Såhär en bra bit in i september börjar jag bli rejält sugen på höstaktiga kryddor, och då pratar jag om exempelvis Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Kokostoppar med kardemumma (utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Såhär en bra bit in i september börjar jag bli rejält sugen på höstaktiga kryddor, och då pratar jag om exempelvis kardemumma, ingefära och kanel! Av någon anledning som jag inte är helt säker på tycker jag att kokostoppar passar extra bra på hösten. Och då är ju kokostoppar med kardemumma perfekt under höstsäsongen! Och kokostoppar är ju en riktigt omtyckt klassiker.
 
Topparna är härligt saftiga och enligt min mening är pricken över i:et den smälta choklad jag doppar kokostoppsbottnen i (även om detta moment såklart går att skippa). 
 

Kokostoppar med kardemumma (utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt
 
 
 

Kardemummatoppar – 8 stycken

1 ägg
20 gram smör
2 ½ dl riven kokos
2 msk grädde
1 msk fibersirap neutral/clear
½ – 1 msk sockerersättning
1 ½ krm kardemumma, malen

50 gram choklad, utan tillsatt socker

Sätt ugnen på 150 grader. Koka upp smör, fibersirap och grädde och låt sjuda under fem minuter. Vispa upp ägget något. Mixas kokos till en mer finmalen konstisens med en mixer under några sekunder. Blanda alla ingredienser med varandra. Forma toppar av massan på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 18-20 minuter, eller tills kokostopparna är fasta och börjar ta färg. Se noga till att de inte bränns (och lägg i så fall över en bit folie). Låt svalna.

Smält choklad försiktigt, tillsätt eventuellt lite olja för att få den mer lätthanterlig. Doppa botten av varje kokostopp och låt stelna på bakplåtspapper.

 

 

Kokostoppar med kardemumma (utan tillsatt socker) - Baka Sockerfritt