Hoppa till innehåll

Kokostoppar med kardemumma

Tänk att det börjat snöa (i Stockholm)! Jag blev sååå glad när jag upptäckte det i förrgår! Regn hatar jag, men snö känns bara mysigt och allmänt härligt. Det börjar bli dags att baka.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Tänk att det börjat snöa (i Stockholm)! Jag blev sååå glad när jag upptäckte det i förrgår! Regn hatar jag, men snö känns bara mysigt och allmänt härligt. Det börjar bli dags att baka lite juliga och vintriga bakverk. Det har jag sett fram emot!
 
Ett höstigt och kanske lite juligt bakverk, är dessa kokostoppar smaksatta med kardemumma och doppade i choklad. Låter det inte gott? Det ÄR gott! Jag har gjort rätt många hälsosamma kokostoppar i mina dagar, men dessa är by far de bästa. Den största skillnaden är att jag använder fibersirap som jag sjuder tillsammans med smör och grädde. Detta bidrar till att konsistensen blir extra saftig och mjuk! 
 
Jag tycker att kardemumma är höstigt och passar fint i kokostoppar. För den som önskar går det givetvis att utesluta eller byta ut mot en annan krydda. Kanske kanel eller saffran
 
HÄR kan du spana in ett tidigare recept på kokostoppar och då med kanel!
 
 
 
 
Kokostoppar med kardemumma - Baka Sockerfritt

  

 

Kokostoppar – 8 stycken

1 ägg
20 gram smör
2 1/3 dl riven kokos
2 msk grädde
1 – 1 ½ msk sukrin melis
1 msk fibersirap clear
1 ½ krm kardemumma, malen

60 gram choklad, utan tillsatt socker

Sätt ugnen på 150 grader. Koka upp smör, fibersirap och grädde och låt sjuda under fem minuter. Vispa upp ägget något. Om önskas mixas kokosen till en mer finmålen konstisens. Blanda alla ingredienser med varandra. Forma toppar av massan på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter, eller tills kokostopparna är fasta och börjar ta färg. Se noga till att de inte bränns, och lägg då över en bit folie. Låt svalna.

Smält choklad försiktigt, tillsätt eventuellt lite olja för att få den mer lätthanterlig. Doppa botten av varje kokostopp och låt stelna på bakplåtspapper.

 
 
 
 
Kokostoppar med kardemumma - Baka Sockerfritt
 
Kokostoppar med kardemumma - Baka Sockerfritt
 
Kokostoppar med kardemumma - Baka Sockerfritt