Kola med puffat ris
Ifjol hade jag en period där jag tyckte det var så roligt att experimentera med att baka med Läs mer


Ifjol hade jag en period där jag tyckte det var så roligt att experimentera med att baka med puffat ris. Ett av mina bästa recept i denna kategori blev min chokladkola! Nästan så att det var lite svårt att hålla sig från att äta upp allt på en gång.
Istället för att som vanlig kola behöva sjuda under en relativt lång period, behövs det här bara värms under några minuter. Snabbt och smidigt med andra ord! Det puffade riset som sedan blandas i gör att kolorna blir lite mer “lätta”. Plus att det passar fint i och smakar bra såklart! Detta recept blir en het rekommendation från mig att testa. Puffat ris finns i lite mer välsorterade mataffärer.

Chokladkola med puffat ris – 6 bitar
50 gram smör
1 dl puffat ris (rostat)
1/3 dl fibersirap gold
1 msk kakao
1 msk sockerersättning
Lägg smör, fibersirap, kakao och sötningsströ i en kastrull och koka upp. Sjud i drygt fem minuter under omrörning tills smeten tjocknat en aning. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner puffat ris. Fördela i en lite form klädd med bakplåtspapper. Låt stelna och skär i bitar.

