Hoppa till innehåll

Kolakakor

    Trodde du kanske att kolakakor var ett minne blott och som enbart kunde vara fyllt med socker och vete? Så är icke fallet! De här kolakakorna blev nämligen fantastiskt goda!.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Kolakakor - Baka Sockerfritt 

 

Trodde du kanske att kolakakor var ett minne blott och som enbart kunde vara fyllt med socker och vete? Så är icke fallet! De här kolakakorna blev nämligen fantastiskt goda! Knapriga, lite sega och allmänt ljuvliga. Och helt utan gluten och tillsatt socker.

För att få till både kolasmak och konsistens använder jag fibersirap gold istället för “vanlig” sirap. Jag har dessutom smaksatt kakdegen med lite ingefära – men det kan man utesluta om så önskas! Tänk på att låta kakorna svalna helt innan de förflyttas, annars kan de nämligen gå sönder.

Notering: om kakornas yta spricker lite när de skärs så går det lätt att med handen platta till.

Kolakakor - Baka Sockerfritt

Kolakakor – 10 snittar

25 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 ½ msk kokosmjöl
1 msk fibersirap gold
½-1 msk sockerersättning
1/3 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
½-1 krm ingefära, malen

Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp smör och fibersirap gold. Ta bort från värmen och blanda därefter med resterande ingredienser. Forma en avlång rulla av degen på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut till ca 1 cm hög. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter. Skär längden försiktigt i snittar och låt därefter kallna helt.

 

 

Kolakakor - Baka Sockerfritt

Kolakakor - Baka Sockerfritt

Kolakakor - Baka Sockerfritt

Kolakakor - Baka Sockerfritt