Hoppa till innehåll

Kolasnittar utan tillsatt socker

        En favoriter i repris! Att baka kolasnittar är ett utmärkt sysselsättning att ägna sig åt under mellandagarna. Och då pratar jag givetvis om den mer hälsosam.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Kolasnittar utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
En favoriter i repris! Att baka kolasnittar är ett utmärkt sysselsättning att ägna sig åt under mellandagarna. Och då pratar jag givetvis om den mer hälsosam varianten av kolasnittar som jag gjort här! Receptet skapade jag under förra året, men enligt min mening tål den att visas om och om igen.
 
Konsistensen på kolasnittarna är lite knaprig men samtidigt seg, och degen smaksatt med lite ingefära (passar toppen i kolakakor, men går också bra att utesluta för den som önskar). Viktigt att tänka på är att låta kakorna svalna helt innan de förflyttas, annars kan de lätt gå sönder.  Och om kakornas yta spricker lite när de skärs så går det lätt att med handen platta till.
 
Hoppas ni har en underbar jul, det har vi haft! Ikväll bjuder vi på middag med Arturs familj med bubbel, tilltugg och hemmagjord pizza!

 

Kolasnittar utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt

  

Kolasnittar – 10 snittar

25 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 ½ msk kokosmjöl
1 msk fibersirap gold
½-1 msk sockerersättning
1/3 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
½-1 krm ingefära, malen

Sätt ugnen på 175 grader. Koka upp smör och fibersirap gold. Ta bort från värmen och blanda därefter med resterande ingredienser. Forma en avlång rulla av degen på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut till ca 1 cm hög. Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter. Skär längden försiktigt i snittar och låt därefter kallna helt.

 

 

Kolasnittar utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
Kolasnittar utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt