Hoppa till innehåll

Kolasnittar

Kolasnittar är en populär typ av småkaka, och nu kände jag att det var minst sagt dags att jag skapade min egen hälsosamma variant. Bättre sent än aldrig! För att få till.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Kolasnittar är en populär typ av småkaka, och nu kände jag att det var minst sagt dags att jag skapade min egen hälsosamma variant. Bättre sent än aldrig! För att få till “kolasmaken” kör jag på fibersirap (som är utan tillsatt socker) istället för “vanlig” sirap. Det gör också att kakorna blir lite knaprigare. Jag valde att även för smakens skull ha lite, lite ingefära i snittarna – men det går givetvis att utesluta för den som vill!
 
När kaklängden har gräddats klart och tas ut ur ugnen, ska den skäras i snittar medan den fortfarande är varm. Därefeter ska snittarna få kallna helt innan dom rörs. Annars går de lätt sönder!
 
 
 
 
Kolasnittar - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Kolasnittar – 10 snittar

25 gram smör
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk fibersirap gold
½-1 msk sötströ/Sukrin
1/3 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
½ krm ingefära, malen

Sätt ugnen på 175 grader. Värm smör kort i mikron, bara så att det blir mjukt. Blanda smör med först fibersirap och därefter resterande ingredienser. Forma en avlång rulla av degen på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut till ca 1 cm hög. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Skär längden försiktigt i snittar och låt därefter kallna helt.

 
 
 
 
Kolasnittar - Baka Sockerfritt
 
Kolasnittar - Baka Sockerfritt
 
Kolasnittar - Baka Sockerfritt