Hoppa till innehåll
Open navigation

Körsbärskaka med dadelsirap

Den här veckan har varit en riktigt skön vecka för min del, samtidigt som den gått hur snabbt som helst! Det har ju som sagt varit mycket, mycket lugnt på jobbet, så jag har kunnat jobba i.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Den här veckan har varit en riktigt skön vecka för min del, samtidigt som den gått hur snabbt som helst! Det har ju som sagt varit mycket, mycket lugnt på jobbet, så jag har kunnat jobba i lugn och ro utan stress. Sedan har jag även börjat tidigast nio varje dag, och ofta gått hem tidigare. Det lämnar mer tid för lite senare kvällar (tolv för mig är en bra tid att gå att lägga sig), bakning och bloggning! Jag har dock ännu inte bestämt helt vad jag ska göra i helgen. Jag ska definitivt träna någon gång och förhoppningsvis hinner jag med en morgonpromenad denna vecka! Jag kommer också satt träffa mina föräldrar, och imorgon ska jag gå en “efterutbildning” på det ställe jag volontärarbetar på, vilket ska bli intressant! Fredagskvällen blir lugn. Jag är ensam hemma ikväll, då Artur återigen jobbar natt. Ska passa på att spana in någon film, samt att jag ska baka två kakor till Artur som slutar sitt gamla jobb imorgon!
 
Nu byter jag ämne till körsbär, som ju  hör ju sommaren till. Men det är inte så ofta jag har bakat på körsbär! Körsbär en stenfrukt och är inte direkt något “lchf-igt”. Frukten innehåller drygt 14 gram kolhydrater per 100 gram. Däremot är körsbär hälsosmat på andra sätt! De är fulla av antioxidanter och innehåller bland annat vitamin C, betakaroten, järn, magnesium och kalium. Dessutom sägs körsbär ha antiinflammatoriska egenskaper vid regelbundet användande.
 
Nu har jag i varje fall bakat en körsbärskaka, som även innehåller dadelsirap som jag köpt på Ica maxi. dadelsirapen går säkerligen bra att byta ut mot exempelvis agavesirap om så önskas. Dock tyckte jag att just dadelsirapen passade riktigt bra i denna kaka! Körsbärskakan blev härligt saftig och passar bra att äta med en klick grädde eller glass!
 
 
Körsbärskaka med dadelsirap - Baka Sockerfritt
 

Körsbärskaka med dadelsirap

25 gram smör
1 ägg
1 msk mjölk
35 gram dadelsirap
1 dl mandelmjöl
2 msk pofiber
½ msk kokosmjöl
ev. sötning efter smak
1 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
60 gram körsbär i småbitar

Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret. Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt mjölk, ägg, dadelsirap (alternativt agavesirap eller flytande honung) och smör. Rör tillsist ner bitar av körsbär. Fördela smeten i en smord och bröad springform (12 cm). Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna och servera med grädde!

Körsbärskaka med dadelsirap - Baka Sockerfritt