Krämig chokladfudge till advent
Min bästa chokladfudge har följt med mig i flera år. Och receptet ser ni nedan. Konsistensen är fantastiskt krämig, smaken snäll men ändå riktigt “chokladig”. Jag ökade.. Läs mer

Min bästa chokladfudge har följt med mig i flera år. Och receptet ser ni nedan. Konsistensen är fantastiskt krämig, smaken snäll men ändå riktigt “chokladig”. Jag ökade receptet något denna gång, vilket givetvis går bra om man vill ha fler fudgebitar! Dessa ska jag, med vänner, mumsa på under söndagens adventsfika. Det ska bli så, så kul (och gott)!
Önskar er alla en underbar lördagsskväll!

Chokladfudge – 9 bitar
100 gram mörk choklad (gärna choklad, utan tillsatt socker)
1 dl vispgrädde
60 gram mascarpone
½ -1 msk sötning (såsom sötströ/sukrin)
1 krm vaniljpulver
Häll grädden i en kastrull och koka upp. Ta bort kastrullen från plattan. Tillsätt choklad i bitar och rör om tills chokladen smält. Tillsätt resterande ingredienser och rör noga till en slät smet. Klä en liten matlåda/brödform (ca 7X15 cm) eller liknande med folie och häll i chokladmassan. Låt stelna i kyl (tar några timmar) och skär därefter i rutor.



