Hoppa till innehåll
Open navigation

Krämig chokladfudge

        Jag blev så chokladsugen att jag närmast var tvungen att svänga ihop ett gäng chokladfudge – och inte vilken fudge som helst utan en ruskigt krämig sådan!.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Krämig chokladfudge - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Jag blev så chokladsugen att jag närmast var tvungen att svänga ihop ett gäng chokladfudge – och inte vilken fudge som helst utan en ruskigt krämig sådan! Dessa godbitar innehåller förutom choklad och grädde även mascarpone, just för att få till den där krämigheten. De smakar fortfarande mycket choklad, och för att få en höstig touch på dom valde jag att tillsätta ett par krm malen kardemumma. Denna krydda går givetvis att utesluta eller byta ut mot något annat gott. Kanske lakrits för lakritsälskaren eller pepparkakskrydda när julen är här!
 
 
Krämig chokladfudge - Baka Sockerfritt
 
 
 

Krämig chokladfudge – 9 bitar

100 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl vispgrädde
60 gram mascarpone 
½ -1 msk sockerersättning/honung
1 krm vaniljpulver 
ev. ca 2 krm kardemumma

Häll grädden i en kastrull och koka upp. Ta bort kastrullen från plattan. Tillsätt choklad i bitar och rör om tills chokladen smält. Tillsätt resterande ingredienser och rör noga till en slät smet. Klä en liten matlåda/brödform (ca 7X15 cm) eller liknande med aluminiumfolie/bakplåtspapper och häll i chokladmassan. Om önskas toppas fudgen med hackad choklad, salta mandlar, pumpafrön och/eller kokos. Låt stelna i kyl (tar några timmar) och skär därefter i rutor.

 
 
 
Krämig chokladfudge - Baka Sockerfritt
 
Krämig chokladfudge - Baka Sockerfritt
 
Krämig chokladfudge - Baka Sockerfritt
 
Krämig chokladfudge - Baka Sockerfritt