Krämig chokladfudge
Jag blev så chokladsugen att jag närmast var tvungen att svänga ihop ett gäng chokladfudge – och inte vilken fudge som helst utan en ruskigt krämig sådan!.. Läs mer



Krämig chokladfudge – 9 bitar
100 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl vispgrädde
60 gram mascarpone
½ -1 msk sockerersättning/honung
1 krm vaniljpulver
ev. ca 2 krm kardemumma
Häll grädden i en kastrull och koka upp. Ta bort kastrullen från plattan. Tillsätt choklad i bitar och rör om tills chokladen smält. Tillsätt resterande ingredienser och rör noga till en slät smet. Klä en liten matlåda/brödform (ca 7X15 cm) eller liknande med aluminiumfolie/bakplåtspapper och häll i chokladmassan. Om önskas toppas fudgen med hackad choklad, salta mandlar, pumpafrön och/eller kokos. Låt stelna i kyl (tar några timmar) och skär därefter i rutor.




