Hoppa till innehåll

Krämig chokladfudge

Detta är en riktigt krämig chokladfudge! Om man kan säga att det är något bakverk som smälter i munnen så är det den här. Och förutom att vara ruskigt krämig är chokladfudgen också galet.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Detta är en riktigt krämig chokladfudge! Om man kan säga att det är något bakverk som smälter i munnen så är det den här. Och förutom att vara ruskigt krämig är chokladfudgen också galet god. Det här blir en given godbit till jul – så spara receptet för framtida julbak!

Chokladfudgen har en bas av smält choklad (utan tillsatt socker) och avokado. Det är avokadon som gör den härliga konsistensen. Jag valde att använda en ljus choklad, men om en mörk choklad används blir konsistensen mer fast. Ett tips är att receptet är lätt att göra vegansk, vilket görs genom att avända just en mörk choklad och då kan kakao uteslutas, men extra sötning tillsättas (efter smak). Ett ytterligare tips är att förvara som i frys om de ska hålla några dagar och ta fram ett tag innan servering.

Toppa gärna chokladfudgen med något såsom grovhackad choklad eller nötter!

 

Krämig chokladfudge - Baka Sockerfritt

 

Krämig chokladfudge – 8 bitar

1 avokado
80 gram ljus choklad, utan tillsatt socker
2 msk kokosolja
1 msk kakao
ev. valfri sötning

Smält chokladen tillsammans med kokosolja försiktigt. Mixa samman alla ingredienser med en mixer (går också bra med en sked om du mosar noga). Klä en liten form av något slag med folie och fördela i massan. Låt stelna i kylskåp (eller frys för expressfart) och skär därefter i bitar.

 

 

Krämig chokladfudge - Baka Sockerfritt

Krämig chokladfudge - Baka Sockerfritt

Krämig chokladfudge - Baka Sockerfritt