Krämig Chokladfudgedessert
Jag tipsar om denna ljuvliga, krämiga chokladfudgedessert ganska ofta. Den passar liksom till alla möjliga festliga tillfällen som man vill bjuda på något gott. Typ.. Läs mer


Jag tipsar om denna ljuvliga, krämiga chokladfudgedessert ganska ofta. Den passar liksom till alla möjliga festliga tillfällen som man vill bjuda på något gott. Typ midsommar!
Dessa dessertbitar är veganska, bland annat sötad med dadlar och består av två lager – först en mer kompakt chokladbotten med nötter, och sedan en fudgeliknande chokladlager med banan och mandelsmör. Dom bör förvaras i frysen och tas fram cirka en halvtimme innan servering så den hinner tina lite. På bilderna har jag toppat chokladfudgedesserten med kakao och hyvlad choklad!

Chokladfudgedessert – ca 5 bitar/skivor
Chokladbotten:
80 gram färska dadlar, urkärnade
1 dl cashewnötter, naturella
½ dl valnötter
1 msk kakao
ev. ½-1 msk vatten
Chokladfyllning:
2/3 banan (ca 70 gram)
1 dl mandelsmör
1 ½ msk kokosolja
1 msk fibersirap gold (eller honung/liknande)
1 msk kakao
Chokladbotten
Mixa samman alla ingredienser. Tillsätt vatten om konsistensen är alltför svårmixad. Klä en liten passande form (ex. liten brödform eller matlåda) med aluminiumfolie eller bakplåtspapper och fördela i degen.
Chokladfyllning
Mixa samman till en slät konsistens. Fördela ovanpå chokladbottnen. Frys in övertäckt med folie i minst ett par timmar. Skär i skivor/bitar. Förvara i frys och ta fram ca en halvtimm innan servering. Pudra gärna över med extra kakao!
