Hoppa till innehåll

Kryddkaka och annat gott

Jag tänkte visa tre ytterligare bakverk som jag bjöd på igår. För det första bjöd jag på en kryddkaka med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag tänkte visa tre ytterligare bakverk som jag bjöd på igår. För det första bjöd jag på en kryddkaka med banan, som var den enligt mig godaste kakan på bordet! Underbart krämig och saftig, med en svag smak av banan. Åh, jag bara måste göra om den! Jag har dock för närvarandre inget exakt recept, eftersom jag chansade en del med ingredienserna. Jag började med att ta en tredjedel av “Proteinfabrikkens” färdigblandade mix på kryddkaka. Till det tillsatte jag ett ägg, 1/4 dl olja, några msk vatten och ca ½ dl vispgrädde. Några msk nötmjöl (mandelmjöl, hasselnötsmjöl och riven kokos), samt ½ msk kokosmjöl. Jag tillsatte även lite vanilj, extra sötning samt 20 gram grovhackad ljus choklad. Jag använde en liten fyrkantig form som är 12X15 cm att grädda kakan i. Kakan gräddades tills den var fast, men fortfarande kladdig. När kakan svalnat vispade jag ihop vispgrädde, mascarpone, vanilj och sötning med elvisp till en tjock kräm och bredde på kakan. De två andra bakverk (förutom romtryfflarna och hallonkakorna) var mazarinkladdkaka och min paradkaka kärleksmums!
 
 
Här är banankryddkakan uppskuren i bitar
 
Kryddkaka och annat gott - Baka Sockerfritt