Hoppa till innehåll
Open navigation

Kryddkaka

Idag har jag haft en jättemysig fika med familjen! Jag bjöd på kladdkakemuffins, kryddkaka, schackrutor och chokladkaka. Tyvärr blev chokladkakan inte alls som jag hade tänkt mig! Jag hade.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Idag har jag haft en jättemysig fika med familjen! Jag bjöd på kladdkakemuffins, kryddkaka, schackrutor och chokladkaka. Tyvärr blev chokladkakan inte alls som jag hade tänkt mig! Jag hade föreställt mig att den skulle bli som en mjuk sockerkaka i konsistensen, men då jag skulle stjälpa upp den så föll den isär och mitten bestod enbart av en gegga! Och jag som hade känt med en sticka och trott att den var klar. Som tur var kunde jag använda kanterna. Resten gjorde jag chokladbollar av! Kryddkakan gjorde jag på ett liknande sätt som förra vecken, dvs av en färdig pulvermix från “Proteinfabrikken”, men med extra nötmjöl och smaksättning.
 

Kryddkaka

1/3 paket “Lavkarbo Kryddkaka” från proteinfabrikken
1 banan
1/3 dl olja
1 ägg
3 msk vispgrädde
½ dl vatten
1½ dl blandade nötmjöl (jag använder mandelmjöl, hasselnötsmjöl och riven kokos) (ej kokosmjöl)
ev. ½ tsk bakpulver
ev. 1 krm vaniljpulver
ev. mjölkchoklad

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser med varandra. Rör ner ägg, olja, vatten, grädde och en mosad banan. Rör även ner choklad om önskas. Klä en liten form (12X15 cm) med aluminiumfolie och fördela smeten i denna. Grädda mitt i ugnen till kakan börjar bli fast, men fotfarand är kladdig. Låt svalna. Toppa gärna med vaniljgrädde eller liknande!

 

Kryddkaka - Baka Sockerfritt
 
 
Efter fikandet gick vi alla ut i lekparken som finns i Jarlaberg. Det var länge sedan jag själv lekte i en sådan, så jag tycket det var på tiden! Därför blev det både klättrande i en repställning och gungande för min del. Jag passade även på att hjula och göra rundat på gräsmattan. Det var faktiskt skönt att få vara lite barnslig! En minut efter att jag kommer hem började det hagla isbitar stora som mindre iskuber! Tror jag aldrig sett så stort hagel, och jag äe så glad att jag hann komma hem inna  det började!.
 
 
Kryddkaka - Baka Sockerfritt
 
Kryddkaka - Baka Sockerfritt
 
Är det en isbit? Nej, eller jo, men inte en sådan man hart i glaset! Det är hagelbit (hur säger man?).