(L)ju(v)liga Lussebullar!
Jag brukar baka olika slags lussebullar inför varje jul – men hittills har jag bara hunnit med en variant (vilken ni alltså kan se i detta blogginlägg). Men alltså, oj.. Läs mer



Glutenfria Lussebullar – 5 stycken
30 gram rumsvarmt smör
1 ägg
ca 1 1/3 dl mandelmjöl
½ dl tjock yoghurt
2 ½ msk kokosmjöl
2 msk pofiber
2 ½ msk sockerersättning
1 tsk bakpulver
1 ½ krm xantangummi
1 krm saffran
uppvispad äggvita att pensla på/”sötningsvatten”
ev. russin
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser med varandra. Blanda med smör och därefter tjock yoghurt. Vispa ägget pösigt och rör även ner detta. Låt degen stå under några minuter. Degen ska inte kladda för mycket – om den är för lös tillsätts mer mandelmjöl. Forma degen till lussebullar och sätt eventuellt i russin. Pensla bullarna med uppvispad äggvita ELLER pensla med ”sötningsvatten” EFTER gräddning. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
*sötningsvatten=blanda 2 msk hett vatten med 1 msk sockerersättning



