Hoppa till innehåll

(L)ju(v)liga Lussebullar!

      Jag brukar baka olika slags lussebullar inför varje jul – men hittills har jag bara hunnit med en variant (vilken ni alltså kan se i detta blogginlägg). Men alltså, oj.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
(L)ju(v)liga Lussebullar! - Baka Sockerfritt
 
 
 
Jag brukar baka olika slags lussebullar inför varje jul – men hittills har jag bara hunnit med en variant (vilken ni alltså kan se i detta blogginlägg). Men alltså, oj vilka goda! Jag blev liksom överraskad för att dom blev så bra! Tyckte att både smak och konsistens var toppen (är ingen gluten och jäst, så det blir inte samma “deg” som när man gör vanliga). Det här receptet vill jag lova att jag kommer baka till varje jul!
 
Receptet är low carb-inspirerat, med undantag för russin som går finfint att utesluta eller byta mot något annat som exempelvis en mandel. För fler lussebullar – öka receptet!
 
 
(L)ju(v)liga Lussebullar! - Baka Sockerfritt
 

 

Glutenfria Lussebullar – 5 stycken

30 gram rumsvarmt smör
1 ägg
ca 1 1/3 dl mandelmjöl
½ dl tjock yoghurt
2 ½ msk kokosmjöl
2 msk pofiber
2 ½ msk sockerersättning
1 tsk bakpulver
1 ½ krm xantangummi
1 krm saffran

uppvispad äggvita att pensla på/”sötningsvatten”
ev. russin 

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser med varandra. Blanda med smör och därefter tjock yoghurt. Vispa ägget pösigt och rör även ner detta. Låt degen stå under några minuter. Degen ska inte kladda för mycket – om den är för lös tillsätts mer mandelmjöl. Forma degen till lussebullar och sätt eventuellt i russin. Pensla bullarna med uppvispad äggvita ELLER pensla med ”sötningsvatten” EFTER gräddning. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.

*sötningsvatten=blanda 2 msk hett vatten med 1 msk sockerersättning 

 
 
 
(L)ju(v)liga Lussebullar! - Baka Sockerfritt
 
(L)ju(v)liga Lussebullar! - Baka Sockerfritt
 
(L)ju(v)liga Lussebullar! - Baka Sockerfritt
 
(L)ju(v)liga Lussebullar! - Baka Sockerfritt