Lättbakad Jordgubbssmulpaj
En ask färska jordgubbar kommer man långt med. Som ni ser har jag på bloggen lagt upp flertalet hälsosamma bakverk med jordgubbar under de senaste dagarna. De svenska jordgubbarna går inte.. Läs mer

En ask färska jordgubbar kommer man långt med. Som ni ser har jag på bloggen lagt upp flertalet hälsosamma bakverk med jordgubbar under de senaste dagarna. De svenska jordgubbarna går inte precis att få tag i färska under hela året, så jag tycker att det gäller att passa på! Denna gång gjorde jag en smulpaj av jordgubbarna. Smulpaj är väldigt lätt att baka, och denna smuldeg smaksatte jag med lite kanel vilket passar fint med jordgubbarna.
Tänk att det är midsommarafton imorgon! Vad härligt!

Jordgubbssmulpaj – 2 portioner
120 gram färska jordgubbar i skivor
20 gram smör
2 msk riven kokos
2 msk havremjöl
1 msk pofiber
1 msk sötströ
1 krm kanel
Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta jordgubbar och skär i skivor. Fördela i en liten pajform, 14 cm i diameter. Blanda resterande ingredienser med varandra. Smula degen över jordgubbarna. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Servera gärna med löst vispad grädde, smaksatt med lite vanilj (söta eventuellt något).

