Hoppa till innehåll

Lättbakad och underbar kardemummasmulpaj med rabarber

Eftersom sommaren är rabarberns högtid, känns det mer än väl passande att baka en massa härliga och fräscha bakverk med detta. För andra gången detta år bakade jag nu med rabarber (rabarber.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Eftersom sommaren är rabarberns högtid, känns det mer än väl passande att baka en massa härliga och fräscha bakverk med detta. För andra gången detta år bakade jag nu med rabarber (rabarber innehåller dessutom lite kolhydrater för de som vill hålla nere på detta). Valet föll på en lättgjord smulpaj. Och vilken smulpaj sen! Fantastiskt god, och den syrliga rabarbern hade ändå en mjuk smak och passade fint med kardemummasmuldegen. Jag hade tänkt äta upp halva pajen, men “råkade” visst äta upp hela. Jag ångrar det icke!
 
Till smulpajen serverade jag lättvispad grädde som jag smaksatt med lite vanilj. Den som vill sötar grädde lite. Denna rabarbersmulpaj blir ett finfint mellis, fika eller dessert! Det går givetvis bra att göra den i en större form och öka mängden ingredienser! 
 
 
 
 
Lättbakad och underbar kardemummasmulpaj med rabarber - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Kardemummasmulpaj med rabarber – 1 till 2 portioner

80-100 gram rabarber
15 gram smör
½ dl mandelmjöl
2 msk riven kokos
1 msk + 1 tsk sötströ
2 krm kardemumma
10 gram rostade hasselnötter utan skal

Sätt ugnen på 175 grader. Skala rabarber, skär i skivor, blanda med ca 1 tsk sötströ och lägg i bottnen av en liten pajform (ca 14 cm i diameter). Hacka hasselnötter (går bra med annan nöt) och blanda övriga ingredienser och fördela över rabarbern. Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter.

Servera gärna med löst vispad grädde som smaksatts med vanilj!

 
 
 
 
Lättbakad och underbar kardemummasmulpaj med rabarber - Baka Sockerfritt
 
Lättbakad och underbar kardemummasmulpaj med rabarber - Baka Sockerfritt
 
Lättbakad och underbar kardemummasmulpaj med rabarber - Baka Sockerfritt