Lättbakat mugcake med saffran
Så här drygt tre veckor (!) före första advent tycker jag att det är dags att börja jula till det! Jag tycker det kan ta ett tag att skapa julstämning, så för min del gäller det att börja.. Läs mer
Så här drygt tre veckor (!) före första advent tycker jag att det är dags att börja jula till det! Jag tycker det kan ta ett tag att skapa julstämning, så för min del gäller det att börja i tid. Och så är det ju så galet mysigt. Det kan hända att jag är inne på min tredje julkalender (att se på dator/TV), börjat lyssna på julmusik, köpt en jultidning och kaaanske druckit lite julmust. Jag har sagt det förut, men säger det igen: om jag inte hade startat en hälsosam bakningsblogg hade jag haft en julblogg.
Jag har dock inte hunnit baka juliga bakverk än, men vill inspirera både mig själv och er där ute till att börja tänka jul kring recepten. Det är ju trots allt rätt lite tid kvar tills julen är här på RIKTIGT! Ett superlätt recept är denna saffransmugcake. Dessutom är den väldans god och hälsosam. Rekommenderas starkt!
Mugcake med saffran – 1 portion
1 ägg
2 msk vispgrädde
2 msk mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk hasselnötsmjöl (går att byta mot mandelmjöl)
1 msk pofiber
1 msk sötströ
1 krm vaniljpulver
1/3 krm saffran
½ tsk bakpulver
ev. ett par rutor grovhackad choklad, utan tillsatt socker
Blanda alla ingredienser med varandra. Häll smeten i en smord mugg. Värm i mikrovågsugn i ca 1-1 ½ minut (jag körde 1 minut och 15 sekunder). Låt svalna något, och vänd upp och ner på muggen för att få ut kakan. Servera med exempelvis vispad grädde.