Om det är något recept som är lättgjort, så är det detta. Att vispa grädde – det är ungefär det som krävs. Det handlar om en chokladmousse, som är en perfekt dessert för chokladälskaren som vill att det ska gå snabbt. För att få till den goda chokladsmaken använder jag chokladdryckspulver (utan tillsatt socker). Smaka av under doseringen, då olika chokladpulver har olika styrka och sötma (lägg inte tillbaka skeden efter provsmakning, då det förstör grädden).
Denna dessert går att förbereda några timmar innan servering, men tänk på att grädde inte håller sig speciellt länge vispad.
Tips: Blanda gärna i och toppa chokladmoussen med grovhackad choklad!

Lättgjord chokladdessert – 2 portioner
1 ½ dl vispgrädde
2 tsk chokladdryckspulver (mängd bereonde på smak och styrka)
Toppa/blanda gärna med grovhackad choklad (utan tillsatt socker)
Vispa grädde tillsammans med chokladpulver till önskad konsistens. Toppa därefter eller blanda gärna i lite grovhackad choklad.


