Hoppa till innehåll
Open navigation

Lättgjord kladdkaka i mugg

Ett tips på ett gott, snabbgjort och hälsosamt recept så här ett par veckor efter nyår (jag tänker att vissa har avgett ett eller annat hälsorelaterat nyårslöfte?) är denna kladdkaka i.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Ett tips på ett gott, snabbgjort och hälsosamt recept så här ett par veckor efter nyår (jag tänker att vissa har avgett ett eller annat hälsorelaterat nyårslöfte?) är denna kladdkaka i mugg. Den gräddas enkelt i mikron! För att få till chokladsmaken använder jag främst choklad som smälts, men jag rekommenderar även att tillsätta lite extra kakao (och extra sötning) för en fylligare och kraftigare smak. Jag har även banan med i smeten, vilket jag tycker är väldigt bra i “muggkakor” och gör dom extra safiga (gott är det också, och bidrar till lite sötma).
 
Kladdkakan är i sig mejerifri, men den serveras gärna med någon form av grädde (den som vill väljer mejerifritt alternativ).
 
 
 
  

Lättgjord kladdkaka i mugg - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Kladdkaka i mugg – 1 portion

1 ägg
½ banan (ca 50 gram)
ca 40 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
2 msk mandelmjöl 

Inget måste men rekommenderas:
1-2 tsk kakao
1-2 tsk sötströ/sukrin

Smält choklden. mixa samman detta med övriga ingredienser. Häll smeten i en portionsform/mugg. Värm i mikro i ca 1 minut. Serveras ljumen.

 
 
 
 
Lättgjord kladdkaka i mugg - Baka Sockerfritt
 
Lättgjord kladdkaka i mugg - Baka Sockerfritt