Hoppa till innehåll

Lära känna-listan

Jag hittade en rolig lista från Sandra från bloggen Atilio. En “lära känna mig”-lista! Här får ni alltså veta lite mer om mig. Kanske är du sugen på att svara på samma.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Jag hittade en rolig lista från Sandra från bloggen Atilio. En “lära känna mig”-lista! Här får ni alltså veta lite mer om mig. Kanske är du sugen på att svara på samma lista på din blogg? Lämna gärna en kommentar, så får jag kika! 

 

Lära känna-listan - Baka Sockerfritt

 

1. HUR GAMMAL ÄR DU?
Jag blir 25 år i slutet av november.

2. HUR GAMMAL KÄNNER DU DIG?
Äldre än vad jag är. Jag tycker att jag hunnit med rätt mycket i livet, då jag har hunnit gå en lång utbildning, kommit ut i arbetslivet, startat företag och nu är mammaledig. Fast ibland känner jag tvärtom. Att jag borde ha kommit längre. Jag skulle nog säga att jag känner mig som 30 år. En lugn 30-åring som inte går ut och festar, och har barn!

3. VAR BOR DU?
I en förort till Stockholm (Nacka), ca 15 minuter från stan.

4. VAD HAR DU GJORT IDAG?
Klockan är i skrivande stund 13 en vardag. Jag har hunnit med en hel del idag! Gått på en visning på en lägehet vi är sugna på att köpa, tagit en joggingtur, handlat på Maxi, gjort barnmat och jobbat med företaget. 

5. SOMMAR, HÖST, VINTER ELLER VÅR, VILKEN FÖREDRAR DU? VARFÖR?
Som jag har nämnt flera gånger tidigare gillar jag alla årstider, då jag tycker de alla har sin charm. Omöjligt att välja! Jag har sådan tur att jag bor i ett land där årstiderna växar på ett sådant härligt sätt.

 

Lära känna-listan - Baka Sockerfritt
 

6. ÄR DU BEROENDE AV NÅGONTING?
Beroende kanske är att ta i, men skulle det vara någonting är det träning (eller vardagsmotion i alla fall), internet och sociala medier. Och att arbeta med mitt företag. Jag blir nästan galen om jag inte får kika min mail, blogga eller svara på kommentarer. Oavsett om jag är på BB eller om det är julafton. Okej, jag kanske är beroende i alla fall.

7. NÄMN TRE SAKER MAN KANSKE INTE VET OM DIG?

1. Jag lagade alla mat och bakade alla tårtor till min egen student. Ett jätteroligt projekt tyckte jag, som jag såg fram emot. Det blev dock lite stressigt, fast rätt kul och kreativt!

2. Eftersom jag bakar så himla mycket, blir det lätt så att jag inte orkar laga mat (i varje fall inget avancerat). Egentligen gillar jag matlagning, men det blir liksom för mycket av nästan samma sak, om ni förstår vad jag menar.

3. Min mamma kommer från Filippinerna och pappa från Sverige, och jag är därmed halvfillipinsk. Det är dock inget som definerar mig alls, och jag har knappt någon kontakt med den sidan av släkten.

8. VAR I VÄRLDEN SKULLE DU VILJA BEFINNA DIG JUT NU?
Jag såg en dokumentär på Netflix (Chef’s Table) om Magnus Nilsson som driver restaurangen Fäviken långt upp och mitt ute i ingenstans i Sverige. Mitt ute i detta ingenstans har han lyckats starta en av världens bästa restauranger. De visade på dokumentären upp en uuuuunderbar avsmakningsmeny, och om jag uppfattade det rätt sa de att de var väldigt snabba med maten och lyckades att servera 30 små rätter på runt 2 timmar. 2 TIMMAR!  Jag har aldrig hört på maken så effektivt. Annars har man fått sitta 4 timmar för betydligt färre rätter. Dit vill jag.

9. VAD ÄR DU PÅ FÖR HUMÖR JUST NU?
Rätt bra. Jag tycker det är så skönt att ha hunnit med att träna tidigt på dagen. Jag känner mig hoppfull med företaget, och har dessutom en härlig höststämning i kroppen.

10. VILKET ÄR DITT FAVORITGODIS?
Choklad, choklad, och åter choklad. Just det, en till punkt över vad jag är beroende av.

11. VILKEN ÄR DIN FAVORITAFFÄR?
Jag har ingen direkt favoritaffär. Pratar vi om kläder gillar jag Club Monaco, gäller det mer kreativitet tycker jag om Panduro. Annars skulle man kunna tro att det är ica maxi, för där spenderar jag rätt mycket tid…

 

Lära känna-listan - Baka Sockerfritt
 

12. ÄR DU MORGON ELLER KVÄLLSMÄNNISKA?
Både och. Jag trivs bra och gillar under både morgon och kväll. Däremot tycker jag inte om att sova bort dagen, då känns det soom om hela dagen är förstörd och bortslösad (vilket nu i och försig inte hänt sedan jag kanske var 18 år). Samtidigt tycker jag inte om att lägga mig sent, på grund utav ovanstående (pensionärsvarning).

13. HAR DU BLIVIT SYDD NÅGON GÅNG?
Nepp, även om jag kanske borde ha blivit det när jag var liten och ramlade in med huvudet före i ett element (nu räknar jag bort förlossningen). 

14. VEM GJORDE SENAST NÅGOT EXTRA SPECIELLT FÖR DIG? 
Kanske Artur som köpte blommor, eller mamma som agerar sponsor åt mitt latteberoende (ouups, ett beroende till!).

15. ÄR DU BLYG?
Är, och har alltid varit. (Kanske är en överraskning för vissa?)

16. VAD HETER DU I ANDRA NAMN?
Linnea, Cecilia.

17. VILL DU GIFTA DIG?
Jag är gift sedan snart ett år tillbaka. Ingen stor tillställning, utan bara med några från familjen. Det fanns liksom ingen ork över till något större, samtidigt som jag inte tycker det behöver vara någon stor grej. Ett bröllop skulle liksom inte förändra något i mitt och Arturs förhållande.

18. HAR DU NÅGOT SMEKNAMN?
Nej, Marja är inget enkelt namn att hitta smeknamn till. Om det skulle vara något som folk har sagt är det Marjis eller Marjott.

 

Lära känna-listan - Baka Sockerfritt