Hoppa till innehåll

Lätt avokadochokladkaka

Jag välkomnar denna onsdag, och tror (hoppas) starkt på att det kommer att blir en bra dag! Bland annat ska jag unna mig att gå iväg på lunchen och träna. Dock blir det inget av mina.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag välkomnar denna onsdag, och tror (hoppas) starkt på att det kommer att blir en bra dag! Bland annat ska jag unna mig att gå iväg på lunchen och träna. Dock blir det inget av mina favoritpass, utan ett intensivjympapass, men det får gå det med. Annars hoppas jag att dagen går snabbt, så att jag får gå hem och baka, haha!
 
Igår var det fettisdagen och jag såg att det var många som bakade mina recept på semlor, vilket är helt underbart roligt! Det gör mig så glad att så många vågar testa något annat än den traditionella semlan, och att alla gav så positiva reaktioner 🙂 Det är väldig roligt att ta del utav det, både i mail, instagram, facebook och i kommentarer här på min hemsida (glöm inte att ge betyg på recepten också!). Fortsätt så! Något annat som hände igår var att jag på lunchen träffade Bea över en god lax på restaurangen Kalori (och hon hade köpt mitt e-Magasin!!!!). Vi har läst varandras bloggar under en tid, och bestämde tillslut att träffas på riktigt. Det är fantastiskt att man kan träffa nya vänner via bloggen!
 
Men nu vill jag bjuda på dagens recept, vilken är en smarrig skapelse av avokado och choklad. Dessutom är den åt det lite energisnålare hållet, utan smör, mindre mängd nötmjöl och med äggvita. Jag har sagt det förut, men jag säger det igen: avokado är perfekt för att göra bakverk saftiga och krämiga, och passar jättebra tillsammans med choklad. Denna gång testade jag faktiskt att göra min kaka i en 10-cm springorm (lagerhaus), men det går bra att använda en 12-cm form. Eller varför inte muffinsformar?
 
 
Lätt avokadochokladkaka - Baka Sockerfritt
 

Lätt avokadochokladkaka

½ avokado
½ dl äggvita
3 msk mjölk
1 msk pofiber
1 msk Bak Protein
1 msk kokosmjöl
1 ½ msk sötströ
1 ½ msk kakao
1 krm vaniljpulver
½ tsk bakpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa ihop alla ingredienser. Fördela smeten i en smord och bröad (med nötmjöl/riven kokos) liten springform, i detta fall 10 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

 
Lätt avokadochokladkaka - Baka Sockerfritt