Hoppa till innehåll

Lätt chokladbanankaka

Jag tror jag har fastnat i chokladträsket igen. Det är ju så gott! Jag fullkomligt älskar att smaksa på något chokladigt framför en film eller ett serieavsnitt innan jag ska gå och.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Jag tror jag har fastnat i chokladträsket igen. Det är ju så gott! Jag fullkomligt älskar att smaksa på något chokladigt framför en film eller ett serieavsnitt innan jag ska gå och lägga mig. Ikväll blir det nog framför Idol på viaplay. Jag har alltid tyckt mycket om Idol, och jag har följt de flesta avsnitt enda sedan första säsongen. Jag var ett stort fan av Darin, och röstade många gånger varje avsnitt från första gången han tävlade (dvs. i kvalet då han fick 78% av alla röster!). Det var fock inte alltid så populärt, då han klassades som “töntig”. Känner nu att jag fått upprättelse!

Vad kommer jag då att äta framför Idol? Jo, denna “Lätta chokladbanankaka”! Jag har inget smör i denna, utan det räcker gott och väl med banan och äggvita. Jag har dessutom smaksatt kakan med lite romarom, vilket jag tycker förhöjer smaken extra! Till kakan äter jag vispgrädde.

 

Lätt chokladbanankaka - Baka Sockerfritt

 

Lätt chokladbanankaka

1 äggvita
90 gram mogen banan
3 msk mjölk
1 ½ msk kokosmjöl
2 msk pofiber
1 msk hasselnötsmjöl (eller annat nötmjöl)
1 msk riven kokos
1 msk bakeprotein (går att utesulta, men minska då vätskan en aning)
1 msk sötströ
1 1/3 msk kakao
1 krm vaniljpulver
2/3 tsk bakpulver
2 krm romarom


Sätt ugnen på 175 grader. Mosa banan och blanda med äggvita. Rör ner resterande ingredienser och blanda noga.  Fördela smeten i en smord och bröad springform (12 cm). Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

Lätt chokladbanankaka - Baka Sockerfritt